Πρώτη ήττα για Νιούκαστλ, νέα εμπειρία στην προσπάθεια πρόκρισης (vid)

Η Νιούκαστλ για πρώτη φορά στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, στην επιστροφή της έπειτα από 20 χρόνια, έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο. Η Ντόρτμουντ κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη (1-0), υποχρεώνοντας τις «καρακάξες» σε αρνητικό αποτέλεσμα. Δοκάρι στο 86' ο Γουίλσον και στις καθυστερήσεις από τον Γκόρντον! Η εμφάνιση της ομάδας του Χάου και η νέα ευρωπαϊκή εμπειρία, μόνο χρήσιμα στοιχεία μπορούν να βγάλουν. 



Πρώτη ήττα για Νιούκαστλ, νέα εμπειρία στην προσπάθεια πρόκρισης (vid)

Η δυσχερής θέση στην οποία βρισκόταν η Ντόρτμουντ πριν από αυτό το ματς και η ανάγκη της να εξαντλήσει τα περιθώρια για το θετικό αποτέλεσμα στον αγγλικό Βορρά, ζόρισε την Νιούκαστλ. Οι «καρακάξες» χρειάστηκε ν' αμυνθούν με πολλά κορμιά, να δώσουν μάχες, να προσαρμοστούν σε συνθήκες αμυντικής προσήλωσης, όμως, ο ρυθμός της αναμέτρησης ήταν φρενήρης. Δεν ήταν πως μονάχα ο Πόουπ είχε δουλειά κάτω απ' τα δοκάρια, αλλά και ο Κόμπελ χρειάστηκε να επέμβει και να επιχειρήσει να προστατεύσει τα γκολπόστ του.

Όσο κι αν ανταποκρίθηκε στις συνθήκες του ματς, η Νιούκαστλ μάζεψε την μπάλα από το βάθος της εστίας της στο 45'. Με τον Σλότερμπεκ να σταματά τον Άντονι Γκόρντον και να ξεκινάει την αντεπίθεση των Βεστφαλών, ο Φέλιξ Ενμέτσα σε πρώτο χρόνο από γύρισμα σε θέση βολής έγραψε το 1-0. Η ομάδα του Έντι Χάου έπρεπε να γίνει σίγουρα πιο απειλητική, αλλά και να δείξει πως θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική, σε μια βραδιά που δεν μπορούσε να πολιορκήσει τον αντίπαλο όπως το είχε σε μεγάλο διάστημα απέναντι στην Παρί στο ίδιο γήπεδο.

Η Ντόρτμουντ είχε αυτοπεποίθηση, την οποία όμως λίγο έλειψε ο Γουίλσον με ωραίο τελείωμα στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους να μετριάσει, αλλά ο Κόμπελ έσωσε. Σταδιακά η αγγλκή ομάδα έπαιρνε μεγαλύτερο θάρρος, το οποίο όμως υπέστη πλήγμα όταν οι αλλαγές της Ντόρτμουντ για τα τελευταία λεπτά ήταν οι... Ρέινα, Αλέ και Σίλε αντί των Μάλεν, Φέλκρουγκ και Ενμέτσα. Ο Χάου μέσα στη βροχή και δίχως να τον ενδιαφέρουν οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, προέτρεπε τους παίκτες του να δείξουν μεγαλύτερη επιθετική διάθεση στα λεπτά που απέμεναν.

Ο Γουίλσον είδε την μπάλα στο 86' να σταματάει στο δοκάρι σε κεφαλιά του από γέμισμα του Τάργκετ, αλλά η πρώτη ήττα της Νιούκαστλ στους φετινούς ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ δεν αποφεύχθηκε, αφού και η τελευταία προσπάθεια του Γκόρντον με σουτ σταμάτησε κι αυτή στο δοκάρι στις καθυστερήσεις!

 

Κώστας Ζάλιαρης