Ο Χάρι και ο Ονάνα είναι εδώ: Γκολ εξιλέωσης, απόκρουση απαντήσεων και ελπίδες πρόκρισης για την Γιουνάιτεντ! (vid)

Στιγμή... δικαίωσης, απαντήσεων και ένδειξης για τις προσωπικές τους αντεπιθέσεις! Ο Χάρι Μαγκουάιρ σκόραρε στο 72' και μαζί με την απόκρουση πέναλτι από τον Ονάνα στο 90' + 8' χάρισαν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη νίκη με σκορ 1-0 επί της Κοπεγχάγης στο «Ολντ Τράφορντ» για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ! Ακέραιες οι ελπίδες των Άγγλων για την πρόκριση στα νοκ-άουτ! 



Ο Χάρι και ο Ονάνα είναι εδώ: Γκολ εξιλέωσης, απόκρουση απαντήσεων και ελπίδες πρόκρισης για την Γιουνάιτεντ! (vid)

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης είχε ετοιμαστεί ένα τελετουργικό για να τιμηθεί η μνήμη του σπουδαίου, Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, που απεβίωσε το περασμένο Σάββατο και η Γιουνάιτεντ μαζί με την Κοπεγχάγη ενώθηκαν για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους προς τον τεράστιο ποδοσφαιράνθρωπο.

Στα της αναμέτρησης, η ομάδα του Τεν Χαγκ έδειξε να μην μπορεί να βρει σταθερά πατήματα στο πρώτο 20λεπτο, ήταν αφελής με την μπάλα στα πόδια και λίγο έλειψε λίγο μετά την πρώτη σέντρα να δεχθεί γκολ, όταν ένα μονοκόματο βολέ του Γκονσάλβες μετά από σέντρα του Ελιονούσι, σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο Σοφιάν Άμραμπατ ήταν καθοριστικός για τον τρόπο με τον οποίο ηρέμησε το παιχνίδι της Γιουνάιτεντ και άρχισε να ελέγχει την κατάσταση από το χώρο του κέντρου. Με την πάροδο της ώρας οι παίκτες του Τεν Χαγκ άρχισαν να βελτιώνουν την εικόνα τους, Και πάλι, όμως, τα πολλά λάθη έφτασαν σε σημείο να εκνευρίζουν και τον κόσμο, αλλά και να προβληματίζουν έντονα τον Ολλανδό προπονητή.

Η... πλήξη που είχε προκληθεί από το πρώτο ημίχρονο, εξαφανίστηκε άμεσα στο δεύτερο μέρος, αφού με την έναρξή του, οι Ονάνα και Γκραμπάρα κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν σημαντικές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Λέραγκερ και Έρικσεν για γκολ. Κάπως πιο επιθετική θέλησε να κάνει την Γιουνάιτεντ ο Τεν Χαγκ με τους Ρεγκιλόν και Γκαρνάτσο αντί των Λίντελοφ και Άντονι, με τον Βραζιλιάνο να μην καταφέρνει να προσφέρει. Στο 72ο λεπτό έγινε αυτό που κανένα τρελό σενάριο δεν θα μπορούσε να σχεδιάσει.

Ο Χάρι Μαγκουάιρ έχοντας προωθηθεί στα στατική φάση, παρέμεινε ψηλά και πήρε την κεφαλιά από την μικρή περιοχή για το 1-0, σε ένα γκολ προσωπικής εξιλέωσης, τρομερά μεγάλων απαντήσεων και προσφοράς ελπίδας στην Γιουνάιτεντ για την πρόκριση! Το προβάδισμα τόνωσε το ηθικό των «κόκκινων διαβόλων» που αμέσως μετά με τους Ράσφορντ και ΜακΤόμινεϊ έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να κλειδώσουν τη νίκη, η οποία ήρθε με το μοναδικό γκολ από τον πρώην αρχηγό της ομάδας και με τρομερή δόση τύχης και... πίστης από τον Ονάνα! 

Στις καθυστερήσεις οι Δανοί κέρδισαν πέναλτι, όμως, ο Τζόρνταν Λάρσον στο 90' + 8' νικήθηκε από τον πορτιέρε των Άγγλων και έτσι το 1-0 παρέμεινε και επιβεβαιώθηκε ως αποτέλεσμα του ματς! 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης