«Δεν πήγα για τα χρήματα»: Περισσότερος κόσμος σε ματς της 8ης κατηγορίας, παρά σε αυτό των Τζέραρντ - Χέντερσον!

Όταν κάποιος παίρνει την απόφαση να αφήσει την Αγγλία και να μεταβεί στη Σαουδική Αραβία, γνωρίζει τι θα αντιμετωπίσει. Λιγότερο κόσμο, «φτωχότερο» θέαμα, μικρότερη απήχηση. Δεν φαντάζεται όμως πως αυτό συμβαίνει συγκριτικά και με την… 8η κατηγορία!



«Δεν πήγα για τα χρήματα»: Περισσότερος κόσμος σε ματς της 8ης κατηγορίας, παρά σε αυτό των Τζέραρντ - Χέντερσον!

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο ή υπερβολικό, αλλά είναι μία πραγματικότητα. Και σαφώς έχει να κάνει με το πόσο έχουν συνηθίσει σε μία χώρα να τοποθετούν στην καθημερινότητά τους το ποδόσφαιρο.

Στην Αγγλία, τα Σαββατοκύριακα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το γήπεδο. Με το παιχνίδι. Με τη νίκη, με την ήττα, με τα παράπονα για τον VAR, με τις εκδρομές για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα. Και δεν συζητάμε μόνο για την Premier League. Συζητάμε για την Κάρντιφ των Μανώλη Σιώπη και Δημήτρη Γούτα, για τη Νόριτς του Δημήτρη Γιαννούλη, για την προ τελευταία της Α’ Αγγλίας, Ρέντινγκ, για τη Ρέξαμ και τη Νοτς Κάουντι, αλλά και για κατηγορίες που δεν είναι επαγγελματικές.

Αισίως, αναφέραμε το παράδειγμα της Sheppey United πριν από δύο ημέρες, η οποία πανηγύρισε την πρώτη της πρόκριση στην τελική φάση του FA Cup, για πρώτη φορά μετά από 133 χρόνια ιστορίας. Το κατάφερε δίπλα σε 1400 φίλους της.

Μία ομάδα από την 8η τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Παράλληλα, πριν από μερικές ώρες, διεξήχθη η αναμέτρηση της Clitheroe με τη Newcastle Town, με 702 ανθρώπους να την παρακολουθούν.

Έξι περισσότερους δηλαδή από όσες παρευρέθηκαν στις κερκίδες ενός ποδοσφαιρικού ματς στη Σαουδική Αραβία, με την Αλ Ετιφάκ των Στίβεν Τζέραρντ και Τζόρνταν Χέντερσον, να ηττάται από την Αλ Ριγιάντ.

Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Και δεν έχεις πάει στη Σαουδική Αραβία για τα χρήματα, τελικά γιατί πήγες;

Δημήτρης Μανάκος