«Κυρίες και κύριοι, ο 16χρονος Ρούνεϊ»: Το πρώτο «αίμα» κόντρα στον Σίμαν (vid)

Πέρασαν 21 χρόνια. Μια ... αιωνιότητα μοιάζουν για την περίπτωσή του. Και έχει καταφέρει τόσα πολλά από εκείνη τη μέρα και μετά. Ο νυν προπονητής της Μπέρμιγχαμ, Γουέιν Ρούνεϊ, σαν σήμερα πριν από δυο δεκαετίες και... κάτι, πέτυχε το πρώτο του γκολ σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ και το κατάφερε απέναντι στον Ντέιβιντ Σίμαν, σταματώντας το σερί της Άρσεναλ!  



«Κυρίες και κύριοι, ο 16χρονος Ρούνεϊ»: Το πρώτο «αίμα» κόντρα στον Σίμαν (vid)

«Το δοκιμάζει... τα κατάφερε! Τι γκολ! Κυρίες και κύριοι, ο 16χρονος Γουέιν Ρούνεϊ! Σίγουρα είναι η αρχή για κάτι πολύ καλό...».

Αυτή η περιγραφή θα συνοδεύει τις αναμνήσεις του «Ρου» από την 19η του Οκτώβρη του 2002, όταν τότε, ως πιτσιρικάς και ως μέλος της Έβερτον, κατάφερε να πετύχει το πρώτο του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ. Και το έκανε και με στυλ και απέναντι σε ομάδα που ήταν αήττητη σε 30 παιχνίδια μέχρι εκείνη τη στιγμή!

Το «Γκούντισον Παρκ» είδε τον μικρό Ρούνεϊ να κατεβάζει την μπάλα, ν' αντιλαμβάνεται πως δεν δέχεται πίεση και ταυτόχρονα να μην κάνει δεύτερη σκέψη, εξαπολύοντας τον «κεραυνό», με τον οποίο δεν μπορούσε να τα βάλει ο Ντέιβιντ Σίμαν. Τελευταίο λεπτό του ματς με τους «κανονιέρηδες», 2-1 η Έβερτον και ο Άγγλος έγινε τότε ο νεαρότερος σκόρερ στα χρονικά της πιο λαμπερής Λίγκας της Ευρώπης!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης