Είναι αδιανόητο: Ποιες ομάδες της Premier League ξεπερνά… μόνος του ο Τζουντ Μπέλιγχαμ;

Έχετε καταλάβει τι κάνει; Σε πόσα γκολ έχει συμμετοχή; Πόσες φορές έχει αναδειχθεί ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της αναμέτρησης; Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ είναι δεδομένα η κορυφαία μεταγραφή του καλοκαιριού. Ναι, δεν μπορούμε να το αμφισβητήσουμε!



Είναι αδιανόητο: Ποιες ομάδες της Premier League ξεπερνά… μόνος του ο Τζουντ Μπέλιγχαμ;

Η αλήθεια είναι πως όταν ο Τζουντ Μπέλιγχαμ άφηνε την Μπορούσια Ντόρτμουντ για να πάρει μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης, άπαντες σχολιάζαμε την εν λόγω επιλογή ως μία πολύ σπουδαία κίνηση.

Και είναι απολύτως λογικό. Ένας Άγγλος που διακρίθηκε στη Γερμανία, αποφασίζει να αφήσει την Bundesliga και να φορέσει την πιο «βαριά» φανέλα στον ποδοσφαιρικό πλανήτη, δίχως να φοβάται την κριτική. Ήθελε μόνο να παίζει, ήθελε το νέο του «σπίτι» να είναι το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Έχει ξεκινήσει εκπληκτικά, είναι προφανές. Έχει συνδεθεί στα μάτια όλων με τον ποδοσφαιριστή που έχει πάρει από το χέρι τη «Βασίλισσα» και μπορεί να την οδηγήσει ξανά σε επιτυχίες. Είναι ο ηγέτης της, σε μία… τέτοιου είδους ηλικία, έχει συμμετοχή σε 13 γκολ της ομάδας του, σημειώνοντας τα 10 και καταγράφοντας τρεις ασίστ.

Ναι, οι αριθμοί του είναι εξωπραγματικοί. Αλλά δεν περιορίζονται μόνο στα σύνορα της Ισπανίας. Παραμένουν αναλλοίωτοι και όταν φορά τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας. Έχει ήδη συμμετάσχει σε τρία γκολ της χώρας του ως στιγμής, από την έναρξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, με το κορυφαίο του ματς φυσικά να είναι το πιο πρόσφατο.

«Μαγικός» απέναντι στην Ιταλία, έχει κερδίσει το πέναλτι της ισοφάρισης, έχει «φτιάξει» το 2-1 και αναδεικνύεται δικαίως ο πολυτιμότερος του ματς, παρά το γεγονός πως ο Χάρι Κέιν έχει φτάσει τα 61 γκολ με το εθνόσημο.

Πρακτικά λοιπόν, ο Τζουντ Μπέλιγχαμ έχει συμμετοχή συνολικά σε 16 γκολ με 13 συμμετοχές, σε Ρεάλ Μαδρίτης και εθνική Αγγλίας. Πόσες ομάδες άραγε της Premier League τον ξεπερνούν;

Μόλις… έξι! Ναι, είναι συγκλονιστικό, με την Άρσεναλ να μετρά ακριβώς τα ίδια γκολ με αυτόν συνολικά και την Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχουν σημειώσει λιγότερα από όσα ο ίδιος έχει σημειώσει ή έχει δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του στη σεζόν.

Ποιες ομάδες λοιπόν είναι πιο παραγωγικές από τον ίδιο… μόνο του στο «Νησί»; Η Μάντσεστερ Σίτι, η Λίβερπουλ, η Μπράιτον, η Νιούκαστλ, η Γουέστ Χαμ, η Τότεναμ και η Άστον Βίλα! Είναι τόσο… ακραίο όσο ακούγεται!

Δημήτρης Μανάκος