Η ιστορία ενός πέναλτι: Η επιτυχία του Φαν Ντάικ, ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ και οι τελικές

Ο αρχηγός της εθνικής Ολλανδίας και της Λίβερπουλ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 90' + 3' πρόσφερε στους «οράνιε» το 1-0 επί της Ελλάδας και την τροχιά πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το γκολ αυτό, συγκρίνεται με το προ... 16 ετών πέναλτι του Φαν Νίστελροϊ, ενώ, η ομάδα του Κούμαν θα πρέπει να θεωρείται και αρκετά τυχερή...



Η ιστορία ενός πέναλτι: Η επιτυχία του Φαν Ντάικ, ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ και οι τελικές

Ο «Βερτζ», έχοντας δει τον Βέγκχορστ να μην καταφέρνει να νικήσει τον Βλαχοδήμο στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στη Νέα Φιλαδέλφεια, το βράδυ της Δευτέρας, ανέλαβε την εκτέλεση του καθοριστικού πέναλτι στις καθυστερήσεις του ματς με την «γαλανόλευκη». 

Με τον κόσμο ν' αποδοκιμάζει έντονα και κάποια... τεχνικά προβλήματα για τον Φαν Ντάικ πριν από την εκτέλεση, ο captain έδειξε πως είχε κρύο αίμα και πέτυχε τον στόχο του. 

Αυτό το γκολ, σημειώθηκε στο 92:47 και είναι το πιο χρονικά καθυστερημένο για την εθνική ομάδα της Ολλανδίας, έπειτα από εκείνο του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ με την Αλβανία, τον Σεπτέμβρη του 2007, στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008. 

Βέβαια, η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν είχε να κάνει τελική από το 60ο λεπτό και το πέναλτι ήταν η πρώτη έπειτα από 30' που είχαν μεσολαβήσει δίχως απειλή για τα καρέ του Βλαχοδήμου! 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης