Ο Μπαρτ Βερμπρούγκεν στο England365: «Το γήπεδο ήταν τραγικό, ζω το όνειρό μου στην Μπράιτον»!

Αποκλειστικές δηλώσεις του Μπαρτ Βερμπρούγκεν στο England365 και τον Δημήτρη Μανάκο, μετά τη μεγάλη νίκη της Ολλανδίας επί της Εθνικής Ελλάδος, στην OPAP Arena. Σχολίασε την εμφάνιση της ομάδας του και το γκολ στο 90ο λεπτό, το… τραγικό – κατά τη γνώμη του – χορτάρι και την ατμόσφαιρα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο όνειρό του που έγινε πραγματικότητα στην Μπράιτον!  



Ο Μπαρτ Βερμπρούγκεν στο England365: «Το γήπεδο ήταν τραγικό, ζω το όνειρό μου στην Μπράιτον»!

Η αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας με την Ολλανδία ολοκληρώνεται, οι «οράνιε» έχουν επικρατήσει με 1-0, χάρη στο γκολ του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ στο 90ο λεπτό και άπαντες είναι ενθουσιασμένοι, καθώς γνωρίζουν πως το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση, έχει γίνει πραγματικότητα.

Πολλοί Ολλανδοί δέχονται να μιλήσουν με Έλληνες δημοσιογράφους, αλλά ο Μπαρτ Βερμπρούγκεν είναι ξεχωριστός. Τον πλησιάζω, του εξηγώ πως εργάζομαι και για το wearebrighton.com και του κάνει φοβερή εντύπωση που ένας Έλληνας ξέρει για την Μπράιτον, γράφει για αυτήν και την παρακολουθεί από τόσο μακριά.

Δέχεται να συζητήσουμε και μιλάει για όλους και… όλα. Μοιάζει με συνέντευξη. Απάντησε σε κάθε λογής ερώτηση, ξεκινώντας από τη νίκη της Ολλανδίας και τον κακό αγωνιστικό χώρο και καταλήγοντας σε όσα βιώνει στο «Άμεξ», δίπλα στον Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι.

Απέφυγε μάλιστα πλήρως ώριμα να σχολιάσει τα αντικείμενα που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο, με τον ίδιο να δηλώνει πως η Ολλανδία ξέρει να κερδίζει, ακόμη και χωρίς να παίζει καλά. Όσον αφορά την Μπράιτον; «Πάμε να πάρουμε όλα τα ματς και όπου μας βγάλει». Απλός, ευχάριστος, ειλικρινής.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Μπαρτ Βερμπρούγκεν στο England365 στον Δημήτρη Μανάκο:

Καλησπέρα Μπαρτ και συγχαρητήρια για τη νίκη. Αρχικά, θα ήθελα να σε ρωτήσω για τη νίκη της Ολλανδίας. Πόσο σημαντική είναι για εσάς και πώς βίωσες την αναμέτρηση απέναντι στην Εθνική Ελλάδος;

«Νομίζω πως η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική. Μου άρεσε το γήπεδο για να είμαι ειλικρινής, ως γήπεδο. Αλλά το χορτάρι ήταν σε τραγική κατάσταση. Καθόλου καλή. Δυσκολευτήκαμε πολύ. Αλλά αποδείξαμε πως έχουμε μαχητική ψυχή. Παλέψαμε, δεν γνωρίζουμε μόνο πώς να παίζουμε καλά. Τα καταφέραμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι για το τρίποντο.»

Θεωρείς ότι αυτό είναι το σημαντικότερο βήμα για την πρόκρισή της Ολλανδίας στο EURO του 2024;

«Το πιστεύω. Όταν κάναμε το ταξίδι για να έρθουμε να παίξουμε στην Ελλάδα, γνωρίζαμε πόσο σημαντικό ήταν. Προσπαθήσαμε πολύ για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ευτυχήσαμε να σκοράρουμε στο 90ο λεπτό. Ήταν ιδιαίτερο. Μπορούμε να το απολαύσουμε.»

Η αλήθεια είναι πως η αντίδραση των Ελλήνων στο γκολ δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Έχεις να σχολιάσεις κάτι για αυτό;

«Δεν μου άρεσε καθόλου αυτό που έγινε. Ωστόσο, την ίδια στιγμή καταλαβαίνω πως το ποδόσφαιρο έχει και αυτές τις στιγμές. Υπάρχουν συναισθήματα, πολλές φορές ξεφεύγεις. Δεν θα έπρεπε όμως να συμβαίνουν αυτά. Είμαι χαρούμενος γιατί κερδίσαμε, για αυτό και δεν θα δώσω μεγάλη σημασία σε αυτό!»

Θα ήθελα να σε ρωτήσω και για την Μπράιτον, μιας και γράφω και στο Wearebrighton.com. Πώς είναι να εργάζεσαι με τον Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι και ποια είναι τα πρώτα σου βιώματα στην Αγγλία με τους «γλάρους»;

«Είναι προνόμιο για εμένα να δουλεύω μαζί του. Με έχει βοηθήσει και με βοηθά πάρα πολύ. Έχω μάθει τόσα πολλά από αυτόν, είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εκεί. Είναι υπέροχη η ομάδα, είναι υπέροχο το club, έχω φανταστικούς συμπαίκτες. Ο Ντε Τζέρμπι είναι εξαιρετικός!»

Ποιες ήταν οι πρώτες σου σκέψεις όταν σε ζήτησε η Μπράιτον;

«Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για εμένα. Είδες τι έκαναν πέρυσι, τερμάτισαν στην πρώτη εξάδα, βρέθηκαν στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Ήρθα στην ομάδα σε μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή για αυτούς. Ήμουν ενθουσιασμένος και είμαι τόσο χαρούμενος που επιστρέφω εκεί, μετά από το ματς με την Ελλάδα.»

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για τη σεζόν που «τρέχει», αλλά και οι βλέψεις της Μπράιτον;

«Προσωπικά, θέλω να βοηθήσω την ομάδα όσο πιο καλά μπορώ. Παιχνίδι με παιχνίδι. Το ίδιο κάνω και στην προπόνηση. Όσον αφορά την Μπράιτον, θέλουμε και στοχεύουμε στο να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Θα δούμε πού θα μας βγάλει αυτό μέσα στη σεζόν.»

Δημήτρης Μανάκος