Δημήτρη Γούτα, δεν γινόταν να λείπεις: Ο κορυφαίος αμυντικός της Championship κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδος!

Δουλεύει σκληρά, αποδίδει εξαιρετικά, είναι ο κορυφαίος κεντρικός αμυντικός της Championship και οι εμφανίσεις του με την Κάρντιφ, δίπλα στον Μανώλη Σιώπη, τον δικαιώνουν. Ο Δημήτρης Γούτας επέστρεψε στην Εθνική Ελλάδος, γιατί δεν μπορούσε να γίνει… αλλιώς!



Δημήτρη Γούτα, δεν γινόταν να λείπεις: Ο κορυφαίος αμυντικός της Championship κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδος!

Αυτό πάει να πει δικαίωση. Ακόμη και αν αυτή έρχεται ετεροχρονισμένα. Από εκεί που δεν το περιμένεις. Διότι αυτό ακριβώς συνέβη με τον Δημήτρη Γούτα της Κάρντιφ. Δεν αποτέλεσε την πρώτη επιλογή στις κλήσεις του Γκουστάβο Πογιέτ, αλλά 48 ώρες πριν από το κρίσιμο ματς με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο, έγινε γνωστό πως αναχωρεί από την Ουαλία και ενσωματώνεται με την Εθνική Ελλάδος.

Ο Παντελής Χατζηδιάκος υπέστη θλάση και ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός αποτέλεσε την έξτρα λύση του Ουρουγουανού προπονητή, σε μία επιλογή που αναμφίβολα δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική.

Γιατί το λέμε αυτό; Διότι ο Δημήτρης Γούτας είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή, βάσει αριθμών, ο καλύτερος αμυντικός της Championship. Έχει αγωνιστεί και στα 11 ματς της Κάρντιφ, έχει προσαρμοστεί πλήρως στην Championship, έχει σκοράρει μία φορά, έχει δει την ομάδα του να βρίσκεται σε «τροχιά» play – off και είναι ο στόπερ με το καλύτερο rating, σε ολόκληρη την κατηγορία.

Αυτή τη στιγμή, οι εμφανίσεις του Δημήτρη Γούτα έχουν ως μέσο όρο το 7.20. Ο Βόουτ Φαές της Λέστερ βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 7.17, ενώ ο έτερος κεντρικός αμυντικός των «αλεπούδων», Γιανίκ Βέστεργκααρντ, συμπληρώνει την τριάδα, με ακριβώς τον ίδιο μέσο όρο.

Πολλοί κεντρικοί αμυντικοί βρίσκονται στη λίστα, αλλά άπαντες βρίσκονται κάτω από τον Δημήτρη Γούτα. Πώς θα μπορούσε λοιπόν ο κορυφαίος κεντρικός αμυντικός της Championship, να μην δικαιούται μία κλήση στην Εθνική Ελλάδος, με φόντο την πρόκριση του EURO 2024;

Ο Δημήτρης Γούτας κάνει διαρκώς βήματα προόδου και δικαιώνεται. Αναμένει πλέον την 4η του εμφάνιση με το εθνόσημο. Και πάλι, στο πλευρό του Μανώλη Σιώπη. Και βρισκόμαστε μόνο στην αρχή της καριέρας του στην Αγγλία. Ας το έχουμε στο μυαλό μας…

Δημήτρης Μανάκος