Ας καταλάβουμε λίγο τι κάνει ο Έντσο Μαρέσκα στη Λέστερ – Ο ορισμός του «redemption» σε 102 ημέρες!

Λέστερ για φίλημα. Λέστερ στα καλύτερά της. Μία εξαιρετική ομάδα. Μία ομάδα – ρεκόρ, που πιστώνεται αποκλειστικά στον Έντσο Μαρέσκα. Πρώτη, με διψήφια διαφορά από τη 3η θέση, με ισοφάριση του καλύτερου ξεκινήματος στην Championship ιστορικά και με βλέψεις προς την απίθανη πορεία της Ρέντινγκ, πριν από 18 χρόνια. Ναι, η φετινή Λέστερ μπορεί να ξεπεράσει τους… 106 βαθμούς!



Ας καταλάβουμε λίγο τι κάνει ο Έντσο Μαρέσκα στη Λέστερ – Ο ορισμός του «redemption» σε 102 ημέρες!

Έχει καταλάβει κανείς τι κάνει η Λέστερ φέτος στην Championship; Τι έχει πετύχει και πού έχει κατορθώσει να βρίσκεται μετά από τα πρώτα 11 ματς της 2ης τη τάξει κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου, το σύνολο του Έντσο Μαρέσκα, μόλις μερικούς μήνες μετά τον υποβιβασμό του από την Premier League;

Η αλήθεια είναι πως όποιος θεωρούσε πως όταν υποβιβάστηκαν οι «αλεπούδες», έγιναν το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα και να επιστρέψουν ξανά στην κορυφαία κατηγορία, δικαιώθηκε πλήρως. Τουλάχιστον αυτό μοιάζει να συμβαίνει μετά από τους δύο πρώτους μήνες στην Championship, με τη Λέστερ να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 30 βαθμούς από τους 33 διαθέσιμους.

Έχει κερδίσει ως στιγμής τα 10 από τα 11 παιχνίδια της στην Championship, είναι 10 βαθμούς πάνω από τον 3ο της βαθμολογίας και έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ του καλύτερου ξεκινήματος στην κατηγορία, της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, τη σεζόν 2005-06, που επίσης μετρούσε 10 νίκες και μία ήττα.

Παράλληλα, το σύνολο του Έντσο Μαρέσκα διαθέτει την καλύτερη διαφορά τερμάτων (+17), έχει δεχθεί τα λιγότερα γκολ από κάθε σύλλογο της κατηγορίας, καθώς μόλις έξι φορές έχει δει την εστία του να παραβιάζεται και έχει διατηρήσει το «μηδέν» σε πέντε από τις 11 αναμετρήσεις του. Καμία άλλη ομάδα δεν το έχει καταφέρει σε περισσότερες περιπτώσεις!

Μερικά πράγματα φημολογείται πως αποτελούν προϊόν… προπονητή. Και στην περίπτωση του Έντσο Μαρέσκα, αυτό αληθεύει, από τη στιγμή που η Λέστερ παίζει όπως θέλει εκείνος. Με υψηλά ποσοστά κατοχής της μπάλας (63,7%), με μεγάλη αποτελεσματικότητα και με έναν Τζέιμι Βάρντι, που δεν αποτελεί κομμάτι του rotation, αλλά βασικό μέλος της ομάδας.

Από εκεί και πέρα, η φετινή πορεία της Λέστερ «γεννά» ένα πολύ βασικό ερώτημα. Παίρνοντας ως δεδομένο το ότι θα επιστρέψει στην Premier League, πάμε την συζήτηση ένα βήμα παρακάτω.

Μπορεί να καταρρίψει το απόλυτο ρεκόρ της Championship, το οποίο όρισε η Ρέντινγκ πριν από 18 χρόνια; Τότε, οι «royals» είχαν εξασφαλίσει την άνοδό τους με 106 βαθμούς. Η απάντηση είναι απλή… Αν δεν μπορεί η φετινή Λέστερ, τότε ποια μπορεί;

Δημήτρης Μανάκος