ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ: Η Άρσεναλ κέρδισε τη Μάντσεστερ Σίτι οκτώ χρόνια μετά! (vid)

Η Άρσεναλ πανηγύρισε μία τεράστια νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι στο «Έμιρεϊτς», οκτώ χρόνια μετά την τελευταία φορά στην Premier League! «Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι, δεύτερη σερί ήττα για τους «πολίτες»σ το πρωτάθλημα, μετά από πέντε χρόνια!



ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ: Η Άρσεναλ κέρδισε τη Μάντσεστερ Σίτι οκτώ χρόνια μετά! (vid)

Επρόκειτο για ένα πραγματικό… σκάκι ανάμεσα στον Μικέλ Αρτέτα και τον Πεπ Γκουαρδιόλα, με την Άρσεναλ να έχει να διαχειριστεί την απουσία του Μπουκάγιο Σάκα, τη Μάντσεστερ Σίτι αυτή του Ρόδρι, και αμφότερες να αναζητούν προσεκτικά το πολυπόθητο γκολ, δίχως να παίρνουν ιδιαίτερα ρίσκα.

Η αλήθεια είναι πως το πρώτο ημίχρονο άνηκε κατά βάση στους «πολίτες», δίχως όμως να έχουν τη μεγάλη φάση από το 4ο λεπτό και έπειτα. Και αυτό διότι, στο 4’, ο Νταβίντ Ράγια υπολόγισε λάθος, ο Γκβάρντιολ έστειλε την μπάλα προς τα δίχτυα, αλλά ο Ράις έβγαλε πάνω στην γραμμή, ενώ στην επαναφορά της φάσης, ο Άκε δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να κάνει το 1-0.

Τυχερός στάθηκε ο Ράγια στο 13’, όταν ο Άλβαρες του έβαλε την κόντρα στην προσπάθειά του να απομακρύνει και η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ από το 25’ και μετά, η Άρσεναλ άρχισε να πατά λίγο καλύτερα στο ματς.

Ισορρόπησε το παιχνίδι ο Ζορζίνιο με τον Ντέκλαν Ράις, ήταν κινητικός ο Μαρτίν Έντεγκαρντ και μάλιστα, ο αρχηγός της γηπεδούχου θα μπορούσε να έχει κερδίσει και την αποβολή του Κόβασιτς, αν ο VAR τιμωρούσε με κάτι χειρότερο από την κίτρινη κάρτα, τον Κροάτη.

Μάλιστα, ο ίδιος παίκτης στο 35’, θα μπορούσε να έχει δει και δεύτερη κίτρινη κάρτα, για φάουλ πάνω στον Ντέκλαν Ράις, αλλά ούτε αυτή καταλογίστηκε, με τους Λονδρέζους να έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία, με το σφύριγμα της λήξης.

Το 0-0 αποτέλεσε το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους, με την Άρσεναλ να «φοβάται» όσο πρέπει τους φιλοξενούμενους και εκείνους να αναζητούν επειγόντως τον Έρλινγκ Χάαλαντ, τον οποίο αντιμετώπιζε εξαιρετικά ο Γουίλιαμ Σαλιμπά.

Με την έναρξη της επανάληψης, η Άρσεναλ επιχείρησε με την αλλαγή του Μαρτινέλι να γίνει πιο απειλητική, κέρδισε δύο κόρνερ, κατάφερε να βάλει τη Μάντσεστερ Σίτι στην περιοχή της, αλλά η πρώτη ουσιαστική απειλή ήρθε στο 57’ από τον Χούλιαν Άλβαρες.

Ο χρόνος κυλούσε, ουδείς απειλούσε, το ματς εξακολουθούσε να φαντάζει… σκάκι, αλλά η Άρσεναλ κατάφερε να βρει αυτή το γκολ της νίκης.

Ο Μαρτινέλι στάθηκε τυχερός, η μπάλα βρήκε στον Άκε στο 87’ και οι Λονδρέζοι πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι μετά τον Δεκέμβριο του 2015!

Δημήτρης Μανάκος