Μπράιτον και Γουέστ Χαμ χάλασαν τις ανατροπές των Λίβερπουλ και Νιούκαστλ!

Στην επέτειο 8 ετών της θητείας του Κλοπ στον πάγκο, η Λίβερπουλ αν και έφερε προσωρινά τούμπα το παιχνίδι στο Μπράιτον, τελικά πληγώθηκε από τις αμυντικές της ολιγωρίες και έμεινε στο 2-2 απέναντι στην μαχητική ομάδα του Ντε Τζέρμπι. Παρόμοια κατάσταση και για την Νιούκαστλ που είχε κάνει come-back με τον Ίσακ σε πέντε λεπτά, αλλά στο 89' ο Κούντους έσωσε τον βαθμό για την Γουέστ Χαμ (2-2). Στο 1-1 έμειναν οι Άστον Βίλα και Γουλβς, σε ματς με αγχωτικό φινάλε!  



Μπράιτον και Γουέστ Χαμ χάλασαν τις ανατροπές των Λίβερπουλ και Νιούκαστλ!

Μπράιτον – Λίβερπουλ 2-2

Το παιχνίδι... των λαθών! Η Μπράιτον όσο κι αν έπαιζε με τρομερό θάρρος και αέρα απέναντι στην Λίβερπουλ και παρά το προβάδισμα που πήρε κόντρα στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, τα έκανε ... μαντάρα και μέσα σε ελάχιστα λεπτά προτού καν τελειώσει το πρώτο μέρος δέχθηκε ανατροπή!

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή... Οι «γλάροι» ήταν εντυπωσιακοί κάνοντας... απλά πράγματα. Με ποδόσφαιρο που απλά φαινόταν να τσουλάει ήρεμα και ορθά, αλλά και με πίεση ψηλά στο γήπεδο, είχε κάνει τους φιλοξενούμενους στο Amex να τα βρουν σκούρα. Στο 20ο λεπτό από λάθος του ΜακΆλιστερ που δεν πρόσεξε ποιος ερχόταν πίσω του, επέτρεψε στον Αντίνγκρα να κλέψει και να σκοράρει από απόσταση, αφού ο Άλισον δεν είχε προλάβει να επιστρέψει στη θέση του για να καλύψει όλη την εστία!

Η Λίβερπουλ έβγαλε ταχύτατα αντίδραση και ουσιαστικά πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα την ομάδα του Ντε Τζέρμπι. Στο 40ο λεπτό από λάθος του Ντανκ και συνεργασία των Σόμποσλαϊ, Ντίας και Νούνιες, ο Σαλάχ πλάσαρε χαμηλά για το 1-1, ενώ, στο 45' ο Αιγύπτιος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Σόμποσλαϊ, όταν ο Φερμπρούγκεν έκανε κακή πάσα στον Γκρος κι εκείνος τράβηξε τον Ούγγρο από τον ώμο στην περιοχή. Το παιχνίδι κράτησε τον αμφίρροπο χαρακτήρα του και τον ρυθμό του, ο Άλισον στο 49' σταμάτησε εκπληκτικά με το αριστερό χέρι ένα πλασέ του Αντίνγκρα, ενώ, στο 54' ο Γκράβενμπερχ με κενή εστία από γύρισμα του Σόμποσλαϊ βρήκε το δοκάρι!

Η Λίβερπουλ έβγαζε ενέργεια για να καθαρίσει το ματς, η Μπράιτον προσπαθούσε να μείνει στο κόλπο για να πάρει κάτι, ωστόσο, δεν δικαιούταν να πάρει το πέναλτι που ζήτησε στο 70' όταν η μπάλα χτύπησε στο πόδι και το χέρι του Φαν Ντάικ σε σουτ του Μιτόμα. Ο Λιούις Ντανκ τελικά θα διόρθωνε το δικό του λάθος από το πρώτο ημίχρονο και στο 78' με προβολή από εκτέλεση φάουλ του Μαρτς έγραψε το 2-2. Αν ο Ζοάο Πέδρο ήταν πιο ψύχραιμος θα μπορούσε λίγο αργότερα να έχει χαρίσει όλους τους βαθμούς στους «γλάρους», αλλά το πλασέ του από τρομερά πλεονεκτική θέση έφυγε πολύ ψηλά.

Γουέστ Χαμ – Νιούκαστλ 2-2

Η Νιούκαστλ έφτανε σε επίπεδα κατοχής της μπάλας που ξεπερνούσαν το 70%, είχε κυριαρχία, αλλά είχε και μόλις μια τελική σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο! Οι «καρακάξες» έδειχναν διάθεση να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν απέναντι στην Παρί μεσοβδόμαδα, αλλά το St. James' Park αυτή τη φορά «πάγωσε» πολύ γρήγορα. Στο 8ο λεπτό στην πρώτη ευκαιρία που έφτιαξε η Γουέστ Χαμ με την μπάλα να φεύγει στην πλάτη της άμυνας, ο Πόουπ έκανε κακή έξοδο και ο Έμερσον πρόλαβε να ετοιμάσει το εύκολο γκολ για τον Σούτσεκ για να γίνει το 1-0. Οι Λονδρέζοι είχαν το προβάδισμα, όμως αυτό πρόσφερε μεγαλύτερο πείσμα στους γηπεδούχους, δίχως όμως να βρουν τις λύσεις που θα ήθελαν.

Ακόμα κι αν τα περισσότερα πράγματα που επιχειρούσε να κάνει στο γήπεδο δεν της έβγαιναν, η Νιούκαστλ κατάφερε μέσα σε πέντε λεπτά να φέρει τούμπα του παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Στο 57ο λεπτό ο Ίσακ πλάσαρε σωστά από εκτέλεση φάουλ και επαφή της μπάλας από αντίπαλο, προκειμένου να μην υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ ο Σουηδός, ο οποίος στο 62' έκανε και το 2-1 από γέμισμα του Κίεραν Τρίπιερ. Οι «καρακάξες» δεν θα συνέχιζαν νικηφόρα μετά τον θρίαμβο επί της Παρί, αφού στο 89' ο Μοχάμεντ Κούντους πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ με αριστερό σουτ εκτός περιοχής από ασίστ του Τσουφάλ για το τελικό 2-2. 

Γουλβς – Άστον Βίλα 1-1

Από τη μία ο Χι – Τσαν που φέτος πρωτοστατεί για την Γουλβς, από την άλλη η Άστον Βίλα που με τον Έμερι στον πάγκο δεν γίνεται να θεωρηθεί ξεγραμμένη ποτέ κι από κανέναν, σε οποιοδήποτε ματς. Και το μεταξύ τους παιχνίδι ολοκληρώθηκε στην ισοπαλία, η ιστορία της οποίας γράφτηκε μέσα σε ένα δίλεπτο. Οι «λύκοι» με τον Χι – Τσαν στο 53ο λεπτό προηγήθηκαν έπειτα από το γέμισμα του Πέδρο Νέτο από δεξιά προς την περιοχή, με τον σκόρερ, μάλιστα, να μην πτοείται από το χτύπημα που είχε δεχθεί και το οποίο του είχε προκαλέσει αιμμοραγία στη μύτη.

Η απάντηση από πλευράς του κλαμπ του Μπέρμιγχαμ ήρθε στο 55' όταν η άμυνα των «λύκων» δεν έδιωξε μια στατική φάση, ο Γουότκινς επανέφερε τη μπάλα σε επικίνδυνο σημείο και ο Πάου Τόρες έγραψε το τελικό 1-1. Η Γουλβς έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, αλλά ο Εμιλιάνο Μαρτίνες κατάφερε να κρατήσει όρθια την Βίλα ώστε να μη χαθεί ο βαθμός. Αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις ο Λεμινά για τους «λύκους» και αυτό προσκάλεσε την ομάδα του Έμερι να πιέσει και να ψάξει γκολ νίκης, αλλά ο Σα στο 102' έκανε καθοριστική επέμβαση και ο Γουότκινς έκανε κεφαλιά στο δοκάρι στο 103' για να παραμείνει το σκορ στην ισοπαλία. 

Κώστας Ζάλιαρης