Επικός ΜακΤόμινεϊ έσωσε την Γιουνάιτεντ με δυο γκολ στις καθυστερήσεις, ξέσπασαν Τσέλσι και Έβερτον!

Με την άμυνά της να... εκπέμπει SOS και ν' αποτελεί έναν από τους πιο δύσκολους γρίφους προς επίλυση, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε τον... από μηχανής Θεό, Σκοτ ΜακΤόμινεϊ να σκοράρει στο 90' + 3' και το 90' + 7' για το 2-1 απέναντι στην Μπρέντφορντ, με τον Μαγκουάιρ να κάνει την ασίστ στο δεύτερο τέρμα! Με σούπερ Στέρλινγκ η Τσέλσι έφτασε στο 4-1 επί της Μπέρνλι, άνετα 3-0 η Έβερτον την Μπόρνμουθ.  



Επικός ΜακΤόμινεϊ έσωσε την Γιουνάιτεντ με δυο γκολ στις καθυστερήσεις, ξέσπασαν Τσέλσι και Έβερτον!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπρέντφορντ 2-1

Είναι πράγματι εκτός λογικής αυτό που συμβαίνει με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όσες αλλαγές και να κάνει ο Έρικ Τεν Χαγκ, οτιδήποτε και να δοκιμάσει, κάθε λογής σχήμα που έχει στο μυαλό του, η εικόνα και τα αποτελέσματα των «κόκκινων διαβόλων», παραμένουν αναλλοίωτα, με τον ΜακΤόμινεϊ όμως να «σώζει» ολόκληρη την παρτίδα για την ομάδα του, σε ένα ματς με απίθανη εξέλιξη!

Πώς όμως φτάσαμε στο τελικό 2-1 υπέρ της Γιουνάιτεντ; Η αλήθεια είναι πως η εικόνα της γηπεδούχου στο πρώτο μέρος ήταν αρνητική, τα προβλήματα στην ανασταλτική της λειτουργία πολλά και όλα έγιναν φανερά στο 15ο λεπτό.

Λάθος ο Καζεμίρο, λάθος ο Λίντελοφ, κακή εκτίμηση του Ονάνα και τρίτο γκολ του Γιένσεν στη σεζόν, για να πάρει προβάδισμα η ομάδα του Τόμας Φρανκ.

Καμία σημαντική στιγμή για τους «κόκκινους διαβόλους» μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους, με τον Έρικ Τεν Χαγκ να προβαίνει και σε λανθασμένες διορθωτικές κινήσεις μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας, περνώντας εκτός αγώνα τον Μάρκους Ράσφορντ.

Δεν βοήθησαν ιδιαίτερα Μαρσιάλ και Γκαρνάτσο, προσπαθούσε μόνος του ο Μπρούνο Φερνάντες, αποσόβησε το 2-0 ο Ονάνα, μετά από προσπάθεια του Νόργκααρντ στο 84’.

Στο διάστημα του έξτρα χρόνου και των έξι λεπτών, οι γηπεδούχοι πίεσαν πολύ. Αρχικά, σκόραραν με… αυτογκόλ, αλλά ο Άντονι Μαρσιάλ ήταν εκτεθειμένος, με τον Σκοτ ΜακΤόμινεί να κάνει το 1-1 εν τέλει στο 93’, έπειτα από φάση διαρκείας.

Προσπάθησαν για την ολική ανατροπή οι γηπεδούχοι και εν τέλει ανταμείφθηκαν για τη λογική τους στην τελευταία φάση. Σκόρερ ξανά ο ΜακΤόμινεϊ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού και το τελικό 2-1 «σώζει» τον Έρικ Τεν Χαγκ!

Μπέρνλι – Τσέλσι 1-4

Η Τσέλσι έκανε πολύ καλή έναρξη στο παιχνίδι, είχε τη διάθεση να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης και ν' αποκτήσει ψυχολογία μέσω αυτού, όμως, η Μπέρνλι κατάφερε να την «πληγώσει». Στο 15ο λεπτό ο Φόστερ έκανε πολύ ωραία κίνηση από δεξιά, έφτασε στα όρια της περιοχής συγκλίνοντας κεντρικά, μοίρασε αριστερά στον Οντομπέρ κι εκείνος με διαγώνιο σουτ έγραψε το 1-0.

Το προβάδισμα της ομάδας του Κομπανί επηρέασε τους «μπλε» που άργησαν πολύ να ξαναμπούν στο ματς, αλλά με τον Ραχίμ Στέρλινγκ στο τελείωμα του πρώτου μέρους βρήκαν γκολ. Ο Άγγλος από αριστερά έγινε απειλητικός και στο γύρισμα που επιχείρησε, η μπάλα κόντραρε στον Αλ Ντάκιλ και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Η Τσέλσι με την έναρξη του δευτέρου μέρους βρέθηκε στην άσπρη βούλα σε πέναλτι που κέρδισε ο Στέρλινγκ και ο Κόουλ Πάλμερ ευστόχησε από εκεί στο 50' για το 2-1 και την ανατροπή. Και αφού επέτρεψε στον νεαρό συμπατριώτη του να χριστεί σκόρερ με την παράβαση που κέρδισε, ο Στέρλινγκ στο 66ο λεπτό με ωραίο αριστερό τελείωμα από ασίστ του Γκάλαχερ έγραψε και το 3-1 για τους «μπλε» στο Turf Moor. O «Ραζ» ήταν ασταμάτητος και θα έβρισκε δίχτυα για το ευχάριστο και διασκεδαστικό απόγευμα και ο Νίκολας Τζάκσον στο 74', με ωραία κοφτή ντρίμπλα και αριστερό σουτ για το 4-1.

Έβερτον – Μπόρνμουθ 3-0

Για την Έβερτον δεν υπήρχε τίποτα λιγότερο από τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι. Και κάτι το οποίο έπρεπε να διορθώσει ήταν οι χαμένες ευκαιρίες που είχε σημειώσει στην έναρξη των αναμετρήσεών της. Έτσι, στο 8' και με τον Ζαμπάρνι να γλιστρά και να «πουλάει» την μπάλα, ο Γκάρνερ με ωραίο δεξί πλασέ έκανε το 1-0 για τα «ζαχαρωτά». Το χρονικό σημείο στο οποίο επιτεύχθηκε το γκολ, επέτρεψε στο σύνολο του Ντάις να ψάξει και την πρώτη φορά που θα πετύχαινε περισσότερα από ένα τέρμα, σε εντός έδρας παιχνίδι, μετά από έναν χρόνο.

Στο 37ο λεπτό με τρομερό σουτ εκτός περιοχής και με τον Νέτο να έχει κάνει δυο αποκρούσεις στην ίδια φάση, το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ έφτασε στο 2-0! Την προηγούμενη φορά που στο «Γκούντισον Παρκ» η Έβερτον πήρε νίκη με 2+ γκολ, το ημερολόγιο έγραφε Οκτώβρης του 2022! Και θα έφτανε και σε τρίτο γκολ η ομάδα του μεγάλου λιμανιού στη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Σε φάση που ξεκίνησε και στην οποία η Μπόρνμουθ ζήτησε φάουλ από τον Ονανά, ο Χάρισον με κεφαλιά σε πρώτο χρόνο δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, κάτι που έκανε στην επαναφορά ο Ντουκουρέ για το 3-0. Η Έβερτον έπαιζε απελευθερωμένα και προς ικανοποίηση του κόσμου της έψαχνε και περισσότερα γκολ, δίχως φυσικά να χρειάζεται και δίχως τελικά να υπάρξει κάτι διαφορετικό. 

Φούλαμ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-1

Πολύ μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Φούλαμ επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο Λονδίνο, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 3-1, πιο εύκολα από ό,τι αναδεικνύει το τελικό αποτέλεσμα.

Προηγήθηκαν στο 53ο λεπτό με τον Ριντ, ο Ρόμπινσον ισοφάρισε άθελά του για τους φιλοξενούμενους με αυτογκόλ, αλλά η αλήθεια είναι πως η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων ήταν μεγάλη και αυτό έγινε φανερό στον αγωνιστικό χώρο.

Η Σέφιλντ είχε το μυαλό της στον «σοκαριστικό» τραυματισμό του Μπάσαμ και η Φούλαμ συνέχιζε να αναζητά το γκολ της νίκης. Ο Φοντέρινχγαμ έγινε ο δεύτερος παίκτης που σημείωσε αυτογκόλ στο ματς, με τον Γουίλιαν να διαμορφώνει εν τέλει το τελικό 3-1, στο 92ο λεπτό, με το πρώτο του γκολ μετά τις αρχές Μαΐου.

Κώστας Ζάλιαρης - Δημήτρης Μανάκος