«Απόδραση» κορυφής για την σκληροτράχηλη Τότεναμ!

Έμεινε με 10 στο φινάλε του πρώτου μέρους. Έπρεπε να επιδείξει συγκρότηση και ... να έχει την τύχη με το μέρος της. Κι όταν έπρεπε να κάνει το κάτι παραπάνω, το έκανε. Η Τότεναμ με τρομερό σεντερφορίσιο γκολ του... Φαν ντε Φεν στο 53ο λεπτό, επικράτησε πολύ δύσκολα με το τελικό 1-0 της Λούτον, ανεβαίνοντας έστω και προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας!  



«Απόδραση» κορυφής για την σκληροτράχηλη Τότεναμ!

Τρομερό παιχνίδι μέσα στο μεσημέρι και με τον ήλιο να κάνει απολαυστική τη μέρα και την έναρξη της αγωνιστικής για τους οπαδούς στο Kenilworth Road! Η Τότεναμ ξεκίνησε προσπαθώντας να... πατήσει κάτω την Λούτον.

Έφτασε την κατοχή μπάλας σε ποσοστό 97%, με τον Ριτσάρλισον να χάνει ευκαιρία σε κενή εστία, τους Μάντισον και Πέδρο Πόρο να επιχειρούν για το γκολ με όποιον τρόπο ήταν εφικτός και οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν ν' αντιμετωπίσουν τη δύναμη και την ταχύτητα της ομάδας του Ποστέκογλου. Σταδιακά η Λούτον άρχισε να πατάει καλύτερα και να μπαίνει στο παιχνίδι, πάλι όμως τα «σπιρούνια» μονοπωλούσαν την κατοχή και τις τελικές, άσχετα αν η πλειοψηφία αυτών δεν ήταν εντός εστίας.

Προς το τέλος του ημιχρόνου το σύνολο του Έντουαρντς κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα σε φάση όπου όμως υπήρξε τελικά επιθετικό φάουλ στον Πόρο κι έτσι το γκολ δεν μέτρησε ποτέ, ενώ, η Τότεναμ έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 45' + 4', για «θέατρο» που χρεώθηκε ο Μπισούμα! Το παιχνίδι είχε πάρει άγρια τροπή, η Λούτον με την έναρξη του δευτέρου μέρους έφτασε μια ανάσα από το τέρμα, με τον Αντεμπάγιο να βάζει λάθος το πόδι προ κενής εστίας και λίγο αργότερα έγινε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους!

Ο Μάντισον από δεξιά πάτησε περιοχή, επέμεινε, πρόλαβε να κάνει το γύρισμα και με τρομερή κίνηση του κορμίου του και πλασέ, ο Φαν ντε Φεν άνοιξε το σκορ στο 52ο λεπτό. Η Λούτον ήξερε ότι δεν έπρεπε ν' απογοητευτεί και θέλησε να επενδύσει και σε ταχύτητα αλλά και σε επιμονή προς την επίθεση, ωστόσο, η Τότεναμ κατεύνασε την ορμή των αντιπάλων της κράτησε το 1-0 με το οποίο βρέθηκε στην κορυφή, περιμένοντας το αποτέλεσμα στο ντέρμπι της Σίτι με την Άρσεναλ!

Κώστας Ζάλιαρης