«Λύτρωση» στο τέλος για την Άστον Βίλα, σωτήρας ο ΜακΓκίν! (vids)

Θα βρισκόταν στην τελευταία θέση του ομίλου. Δεν θα κατάφερνε ούτε τώρα να πάρει την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη στο Europa Conference League. Η Ζρινιέσκι άντεχε. Αλλά ο ΜακΓκίν εμφανίστηκε και «λύτρωσε» την ομάδα του Ουνάι Έμερι!



«Λύτρωση» στο τέλος για την Άστον Βίλα, σωτήρας ο ΜακΓκίν! (vids)

Στην τελευταία θέση του 5ου ομίλου του Europa Conference League φαινόταν πως συνεχίσει η Άστον Βίλα, η οποία έμενε στο 0-0 με την Ζρινιέσκι, σε ένα «σοκαριστικό» αποτέλεσμα που ουδείς περίμενε! Έχαναν ευκαιρίες οι Άγγλοι, αλλά στο 94ο λεπτό, εμφανίστηκε ο ΜακΓκίν!

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Φαινόταν πως η Ζρινιέσκι θα αντέξει. Και όλα αυτά μιλώντας για έναν σύλλογο από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, που ολοκλήρωσε το ματς με 30% ποσοστό κατοχής της μπάλας, μόλις μία εντός εστίας τελική προσπάθεια και 0.49 expected goals, ούσα ιδιαίτερα ακίνδυνη αλλά συνεπέστατη αμυντικά.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους «βίλανς» στο πρώτο ημίχρονο, είχε ως πρωταγωνιστή τον Ζανιόλο. Αυτός απείλησε την εστία του Μάρκο Μάριτς, ο οποίος του στέρησε το γκολ, ενώ 10 λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι γηπεδούχοι ζήτησαν και πήραν έναλτι σε χέρι του Γιακίβλιεβιτς.

Ο VAR παρενέβη όμως και ακύρωσε την υπόδειξη του διαιτητή, με το πέρασμα του χρόνου να αγχώνει την Άστον Βίλα και το 0-0 να μένει μέχρι τέλους. Όχι όμως μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Ο ΜακΓκίν σκόραρε στο 94’, οι «βιλανς» έκαναν το 1-0 και ανέβηκαν στην 3η θέση του ομίλου, με Λέγκια, Ζρινιέσκι και Άλκμααρ, να έχουν όλες από τρεις βαθμούς!

Δημήτρης Μανάκος