Γκράβενμπερχ και Ζότα το πήραν πάνω τους για τη νίκη! (vid)

Με το πρώτο γκολ του Γκράβενμπερχ στη θητεία του στην Λίβερπουλ και τον Ζότα να κλείνει το σκορ στο 90' + 2', η Λίβερπουλ επιβλήθηκε της Ουνιόν Σεν – Ζιλουάζ με το τελικό 2-0 στο «Άνφιλντ» για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.  



Γκράβενμπερχ και Ζότα το πήραν πάνω τους για τη νίκη! (vid)

Με τον Κώστα Τσιμίκα να παίρνει φανέλα βασικού από τον Γιούργκεν Κλοπ, η Λίβερπουλ αντιμετώπισε έναν αντίπαλο που αποφάσισε να βάλει και τους 11 ποδοσφαιριστές να κινούνται πίσω από την μπάλα και να δίνουν απόλυτη προτεραιότητα στα αμυντικά τους καθήκοντα. Γι' αυτό και ήθελε ιδιαίτερη υπομονή από τους «κόκκινους» για να πετύχουν τον στόχο τους. Οι Σαλάχ και Νούνιες είχαν καλές στιγμές μπροστά από τα αντίπαλα γκολπόστ και ειδικά ο Ουρουγουανός έχασε ευκαιρία που απλά έπρεπε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε τον κόσμο και τον Κλοπ ν' απορούν που δεν το κατάφερε.

Η Σεν – Ζιλουάζ του Κέβιν Μακ Άλιστερ σταδιακά άρχισε να παίρνει κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο, στο 44o λεπτό ο Γκάβερνμπερχ εκμεταλλεύτηκε ασταθή απόκρουση του Μόρις σε προσπάθεια του Άρνολντ για να γράψει το 1-0 και να πετύχει το πρώτο του γκολ με την κόκκινη φανέλα. Ο Κλοπ με την έναρξη του δευτέρου μέρους πρόσφερε ανάσες στους Σαλάχ, Νούνιες και Έντο, περνώντας στο ματς τους Ντίας, Τζόουνς και Μακ Άλιστερ, με τον τελευταίο να έρχεται αντιμέτωπος με τον αδερφό του.

Οι Βέλγοι στο τελευταίο 20λεπτο άρχισαν να τολμούν κάπως περισσότερο, άφησαν κάποια κενά στα μετόπισθεν, ωστόσο, μέχρι το φινάλε φρόντισαν να διατηρήσουν σε εγρήγορση την Λίβερπουλ. Ωστόσο, αυτό που άλλαξε μέχρ το τέλος ήταν το προβάδισμα της ομάδας του Κλοπ, με τον Ζότα να τελειώνει το ματς με αριστερό πλασέ στο 90' + 2' για το τελικό 2-0.  

 

 

Κώστας Ζάλιαρης