Η Μπράιτον πάλεψε, αρνήθηκε να χάσει στη Γαλλία και το «χάος» στον όμιλο της ΑΕΚ συνεχίζεται! (vids)

Προσπάθησε, πάλεψε, το ήθελε πολύ και κατάφερε να μην ηττηθεί στη Γαλλία η Μπράιτον, η οποία έκανε το 2-2 στο φινάλε και απέσπασε τον πρώτο της βαθμό στην Ευρώπη ιστορικά! «Λυτρωτής» ο Ζοάο Πέδρο, από το 2-0 σε βάρος της επέστρεψε η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι!



Η Μπράιτον πάλεψε, αρνήθηκε να χάσει στη Γαλλία και το «χάος» στον όμιλο της ΑΕΚ συνεχίζεται! (vids)

Μπορεί το «σοκ» της πρεμιέρας να είχε κάνει την Μπράιτον να υποψιαστεί πως Ευρώπη και Αγγλία παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές, όμως οι «γλάροι» δεν έδειξαν να έχουν μάθει καλά το μάθημά τους και μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο «Άμεξ», έμοιαζε πως θα βιώσουν κάτι ανάλογο και στη Μασσαλία.

Η Μαρσέιγ μπήκε πιο «φρέσκια» στο ματς, απείλησε από νωρίς και φρόντισε μέσα σε 60 δευτερόλεπτα να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή της. Ο Μπεμπά έκανε το 1-0 στο 19’ και ένα λεπτό μετά, η ανασταλτική λειτουργία της Μπράιτον εκτέθηκε και πάλι.

Λάθος από τον Ντανκ, γκολ ο Βερετού και 2-0 για τους Γάλλους, που «σόκαραν» ξανά το σύνολο του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, που βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ από νωρίς, όπως και από ΑΕΚ και Άστον Βίλα.

Με την έναρξη της επανάληψης, η Μπράιτον ήταν βελτιωμένη, αλλά αυτό δεν έφτανε. Ο Γκρος μείωσε στο 55’, μετά από ωραία ασίστ του Μιτόμα, οι Άγγλοι πίεσαν, ο Ιάπωνας είχε και μεγάλη στιγμή στο 74’, αλλά ο Λόπεθ του στέρησε την ισοφάριση.

Η θέληση των «γλάρων» όμως ήταν τεράστια και η Μπράιτον δικαιώθηκε για τη λογική της. Ισοφάρισε ξανά με πέναλτι, όπως και στο ματς με την ΑΕΚ, σκόρερ ξανά ο Ζοάο Πέδρο στο 89’ και ο πρώτος ευρωπαϊκός βαθμός της ιστορίας της είναι γεγονός!

Δημήτρης Μανάκος