Νύχτα μαγική κι ονειρεμένη: Η Νιούκαστλ «πάτησε» την Παρί Σεν Ζερμέν! (vids)

Ο αγγλικός Βορράς γιορτάζει! Το Νιούκαστλ απόψε δεν θα κοιμηθεί! Οι «καρακάξες» στο πρώτο τους εντός έδρας ματς του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 20 χρόνια έκαναν την Παρί να μην ξέρει τι ακριβώς την «χτύπησε» και έφτασαν στο τελικό 4-1, σε μια από τις πιο ιστορικές βραδιές για τον αγγλικό σύλλογο!  



Νύχτα μαγική κι ονειρεμένη: Η Νιούκαστλ «πάτησε» την Παρί Σεν Ζερμέν! (vids)

Στο St. James' Park είχε... πάρτι. Τόσο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, όσο και κατά τη διάρκεια αυτής. Η Νιούκαστλ έβγαλε τρομερή ενέργεια απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, γνωρίζοντας, άλλωστε, πόσο μεγάλη πρόκληση είχε μπροστά της απέναντι στους Γάλλους και κάπως έτσι οι «καρακάξες» έκαναν τον κόσμο τους στις εξέδρες να παραληρεί και να προκαλεί «σεισμό» στο γήπεδο! Με παιχνίδι που χρειαζόταν γερά πνευμόνια απ' όλους τους ποδοσφαιριστές, η Νιούκαστλ άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό, όταν από λάθος του Μαρκίνιος και ένα πρώτο σουτ του Ίσακ που έδιωξε ο Ντοναρούμα, ο Αλμιρόν πλάσαρε σωστά στην επαναφορά για το 1-0!

Η ομάδα του Έντι Χάου συνέχισε να διατηρεί τους υψηλότατους ρυθμούς της αναμέτρησης και στο 40' έφτασε στο απίθανο 2-0 απέναντι στους Παριζιάνους! Με τον Τονάλι να δίνει στον Γκιμαράες κοντά στη γραμμή του άουτ, εκείνος έκανε το γέμισμα προς τον Μπερν που είχε μείνει ψηλά και ο στόπερ της αγγλικής ομάδας με κεφαλιά σκόραρε, όπως έδειξε και ο VAR και ενημέρωσε σχετικά τον ρέφερι!

Παρά την δυνατή βροχή που έπεφτε ασταμάτητα, άπαντες στο γήπεδο το απολάμβαναν και η Νιούκαστλ θα έδινε κι άλλη αφορμή για να ξεσπάσουν άπαντες σε πανηγυρισμούς! Στο 50ο λεπτό ο Λονγκσταφ βρέθηκε στην περιοχή της Παρί από δεξιά και με τον Σκρίνιαρ να μην τον πιέζει, έκανε το δυνατό σουτ χαμηλά για το 3-0 των Άγγλων που έγραφαν μοναδική ιστορία! Η εξέδρα για λίγο ηρέμησε, όταν είδε την Παρί να σκοράρει στο 56' με την κούρσα του Λούκας Ερναντές από αριστερά και την κεφαλιά για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πόουπ. Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη τελική προς την εστία από τους Γάλλους στο ματς!

Ήταν λογικό να δώσει άλλη ψυχολογία στους παίκτες του Λουίς Ενρίκε και να προκαλέσει κάποια σύγχυση στις «καρακάξες». Η Νιούκαστλ έπρεπε να παλέψει και με την κόπωση που είχε αρχίσει να εμφανίζεται και τραβούσε λίγο πιο πίσω την ομάδα σε σχέση με τα σημεία του αγωνιστικού χώρου στα οποία κρατούσαν οι παίκτες του Χάου το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Η Παρί μονοπώλησε την κατοχή της μπάλας στα τελευταία λεπτά, όμως, ό,τι κι αν δοκίμασε, δεν της βγήκε! Ίσα - ίσα, στις καθυστερήσεις η Νιούκαστλ θα έφτανε και στο τρομερό 4-1 με μαγικό σουτ του Σαρ εκτός περιοχής! 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης