Από τον «άσφαιρο» Σεπτέμβρη, στα δυο γκολ σε 82'' και στην εύκολη νίκη η Τσέλσι! (vids)

Προτού καν... φουλάρουν οι μηχανές της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Φούλαμ, η Τσέλσι κατάφερε να βρει δυο τέρματα σε απόσταση 82 δευτερολέπτων και να φτάσει στο τελικό 2-0 στο «Craven Cottage», παίρνοντας τη δεύτερη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ!   



Από τον «άσφαιρο» Σεπτέμβρη, στα δυο γκολ σε 82'' και στην εύκολη νίκη η Τσέλσι! (vids)

Σε αντίθεση με τον Σεπτέμβρη που έφυγε δίχως γκολ για τους «μπλε» του Λονδίνου, η ομάδα του Ποτσετίνο ανταποκρίθηκε εξαιρετικά στην δύσκολη δοκιμασία στην έδρα των «cottagers» και πήρε μια από τις πιο εύκολες νίκες της σεζόν. 

Στο 18ο λεπτό ο Μικάιλο Μούντρικ έπειτα από εκπληκτική μπαλιά του Κόλγουιλ άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την μπλε φανέλα, ενώ, στο 19', μόλις 82 δευτερόλεπτα μετά το πρώτο τέρμα, ο Μπρόγια έβαλε το πόδι και την κόντρα στην προσπάθεια απομάκρυνσης του Ριντ για το 2-0. O Αλβανός επιθετικός βρήκε δίχτυα 359 ημέρες μετά την αμέσως προηγούμενη φορά, όμως, αποχώρησε με πρόβλημα στο δεύτερο ημίχρονο...

Η Τσέλσι ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι, κυκλοφορούσε την μπάλα, είχε σκορ ασφαλείας και «τριπόντου» από νωρίς, ενώ, η Φούλαμ έκανε την πρώτη της τελική στο 41ο λεπτό με μια κεφαλιά που επιχείρησε ο Ραούλ Χιμένες! 

Οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μέρος προσπάθησαν ν' ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση, να μεταφέρουν την μπάλα κοντά στα καρέ του Σάντσεθ, όμως, οι μεγάλοι κίνδυνοι αποφεύχθηκαν για το σύνολο του Ποτσετίνο που μάλιστα είχε δοκάρι με τον Μάατσεν στο 63ο λεπτό! Ο πορτιέρε των «μπλε» στο 78ο λεπτό σταμάτησε εντυπωσιακά μια φάση σχεδόν σίγουρο γκολ από τον Λούκιτς και όσο κι αν το έψαξαν οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα, το 2-0 που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο δεν άλλαξε. 

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της Τσέλσι στο φετινό πρωτάθλημα μετά το 3-0 επί της νεοφώτιστης Λούτον, ενώ, έγινε και το σερί δυο νικών μετά και την πρόκριση επί της Μπράιτον στον 3ο γύρο του Λιγκ Καπ χάρη σε γκολ που είχε πετύχει ο Νίκολας Τζάκσον. 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης