Μόνο έτσι θα έχανε: Η Λίβερπουλ άντεξε τα πάντα, αλλά ο Μάτιπ την «πλήγωσε» ανεπανόρθωτα! (vids)

Αυτή είναι η Premier League. Η Λίβερπουλ με εννέα παίκτες άντεχε, προσπαθούσε και όλα έδειχναν πως θα πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας που θα έμοιαζε με νίκη. Στο φινάλε όμως, ο Ζοέλ Μάτιπ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και η Τότεναμ επικράτησε με 2-1!        



Μόνο έτσι θα έχανε: Η Λίβερπουλ άντεξε τα πάντα, αλλά ο Μάτιπ την «πλήγωσε» ανεπανόρθωτα! (vids)

Επρόκειτο πραγματικά για ένα επικό ματς. Ένα τρομερό παιχνίδι, που είχε τα… πάντα. Από κόκκινες κάρτες μέχρι VAR και από – πιθανώς – λανθασμένες αποφάσεις, μέχρι αναρίθμητες ευκαιρίες, γκολ και φοβερά «ξεσπάσματα» από άπαντες στο Λονδίνο.

Πώς όμως φτάσαμε στο τελικό 2-1, με την Τότεναμ να κερδίζει στις καθυστερήσεις, χάρη σε αυτογκόλ του Μάτιπ;

Η αλήθεια είναι πως η Λίβερπουλ μπήκε καλύτερα στο ματς, με την πρώτη καλή στιγμή να λαμβάνει χώρα στο 3ο λεπτό. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, «έκοψε» την μπάλα για τον Ντίας, αλλά το σουτ του Κολομβιανού πρόλαβε να ανακόψει ο Πέδρο Πόρο, με τη φιλοξενούμενη να κερδίζει κόρνερ.

Ακολούθησε… απάντηση από την Τότεναμ, ακόμη και αν η απειλή να μην μετουσιώθηκε σε τελική προσπάθεια. Ο Ριτσάρλισον γύρισε ωραία την μπάλα από τα δεξιά, αλλά ουδείς ακολούθησε τη φάση, με τον Ρόμπερτσον να αφήνει και την ομάδα του Ποστέκογλου να μην εκμεταλλεύεται τη στιγμή της.

Στο 13’ ήρθε η πιο μεγάλη στιγμή του παιχνιδιού, μέχρι την… επόμενη, με τον Βικάριο να αντιδρά εξαιρετικά στις προσπάθειες των Ρόμπερτσον και Χάκπο, με το 0-0 να παραμένει.

Από εκεί και πέρα, το ματς απέκτησε μία «άγρια» ομορφιά, την οποία σηματοδότησε η κόκκινη κάρτα στον Κέρτις Τζόουνς, για πολύ άσχημο μαρκάρισμα στον Μπισούμα.

Η Λίβερπουλ έμεινε με «10» παίκτες, αλλά έδειξε πως μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση, κάνοντας το 1-0 στο 33ο λεπτό, αλλά το γκολ του Ντίας ακυρώθηκε, με τα παράπονα των φιλοξενούμενων να προκύπτουν από το γεγονός πως δεν μπήκαν οι απαραίτητες γραμμές.

Τρία λεπτά μετά, η Τότεναμ έκανε το 1-0, με τον Χέουνγκ Μιν Σον να αξιοποιεί την ασίστ του Ριτσάρλισον, ενώ μέχρι και το 40ο λεπτό, ο Βραζιλιάνος θα μπορούσε να χριστεί και σκόρερ, με την προσπάθειά του να καταλήγει στο αριστερό, κάθετο δοκάρι του Άλισον.

Αν νομίζετε πως εδώ… τελειώνει ό,τι συνέβη στο πρώτο μέρος, κάνετε λάθος. Η Λίβερπουλ ισοφάρισε με πολύ ωραίο τελείωμα του Χάκπο, στο διάστημα των έξι λεπτών των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ενώ δύο λεπτά μετά, ο Λουίς Ντίας λίγο έλειψε να πετύχει την απόλυτη ανατροπή, με την εκπληκτική πάσα του Σαλάχ όμως, να μην αξιοποιείται στο έπακρο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι στην επανάληψη και στα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου μέρους, «έπνιξαν» τη Λίβερπουλ. Η τελευταία, χρειάστηκε μία φοβερή επέμβαση του Άλισον στο σουτ του Σον στο 50’, προκειμένου να μείνει όρθια, ενώ με την συμπλήρωση 58 λεπτών, ο Σον σκόραρε, αλλά ο Ριτσάρλισον στην αρχή της φάσης ήταν εκτεθειμένος.

Φτάσαμε στο 68ο λεπτό και εκεί, η Λίβερπουλ έμεινε με εννέα ποδοσφαιριστές, με τον Ντιόγο Ζότα να αποβάλλεται, με δύο κίτρινες κάρτες σε ένα τρίλεπτο. Η πρώτη ήταν αμφισβητούμενη, η δεύτερη ήταν ξεκάθαρη και κάπως έτσι, ο Γιούργκεν Κλοπ κλήθηκε να διαχειριστεί τα επόμενα 25 λεπτά με δύο παίκτες λιγότερους!

Και θα τα κατάφερνε! Πιέστηκε, «δεινοπάθησε», αλλά το αυτογκόλ του Ζοέλ Μάτιπ έκρινε την αναμέτρηση, σκοράροντας σε λάθος εστία, στο 97ο λεπτό!

Δημήτρης Μανάκος