Μπαίνουν λεφτά στα ταμεία της Λίβερπουλ, αλλά δεν… βγαίνουν για μεταγραφές!

Μετά τον αρχικό ενθουσιασμό που υπήρξε στις τάξεις των φίλων της Λίβερπουλ, έπειτα από την πώληση μικρού μεριδίου της ομάδας σε αμερικανικό «κολοσσό», ήρθε η απότομη προσγείωση, αφού έγινε γνωστό πως από αυτά τα χρήματα, ελάχιστα θα πάνε προς τον Γιούργκεν Κλοπ  για μεταγραφές και ενίσχυση τον Ιανουάριο!



Μπαίνουν λεφτά στα ταμεία της Λίβερπουλ, αλλά δεν… βγαίνουν για μεταγραφές!

Οι Αμερικανοί της Λίβερπουλ ανακοίνωσαν πως παραχώρησαν ένα μικρό ποσοστό μετοχών στην παγκοσμίου βεληνεκούς εταιρεία επενδύσεων, Dynasty Equity, τονίζοντας πως η FSG παραμένει απόλυτα αφοσιωμένη προς το κλαμπ, στοχεύοντας σε ακόμα πιο λαμπρό μέλλον. 

Αρχικά, η κίνηση αυτή αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό από τους φίλους των «κόκκινων», καθώς πρόκειται για έναν «κολοσσό», που θα μπορούσε να συνεισφέρει σημαντικά στην ομάδα από οικονομικής φάσεως, με άπαντες να σκέφτονται τις μεταγραφές που μπορούν να λάβουν χώρα τον Ιανουάριο.

Ωστόσο, σύντομα προέκυψε η… απότομη προσγείωση, καθώς όπως έγινε γνωστό, τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία της ομάδας θα διατεθούν με άλλο πλάνο, το οποίο δεν έχει να κάνει με το έμψυχο δυναμικό του ρόστερ.

Συγκεκριμένα το μεγαλύτερο ποσό από αυτά θα χρησιμοποιηθεί για να μειωθεί το χρέος προς τις τράπεζες, σχετικά με την ανακατασκευή της νέας εξέδρας του «Άνφιλντ» road, δίχως αυτό φυσικά να σχετίζεται με οποιαδήποτε ενίσχυση κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

 «Η μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας στη Λίβερπουλ παραμένει τόσο ισχυρή όσο ποτέ», δήλωσε ο πρόεδρος της FSG, Μάικ Γκόρντον. «Πάντα λέγαμε ότι εάν υπάρχει ένας επενδυτικός εταίρος που είναι κατάλληλος για τη Λίβερπουλ, τότε θα επιδιώξουμε την ευκαιρία να βοηθήσουμε στη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης οικονομικής ανθεκτικότητας του συλλόγου και της μελλοντικής ανάπτυξης.

«Ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε τη μακροχρόνια σχέση με τη Dynasty για να ενισχύσουμε περαιτέρω την οικονομική θέση του συλλόγου και να διατηρήσουμε τις φιλοδοξίες μας για συνεχή επιτυχία εντός και εκτός γηπέδου».

Δημήτρης Μανάκος