Η Λίβερπουλ το γύρισε ξανά, η Άρσεναλ προκρίθηκε πειστικά και η Τσέλσι θυμήθηκε τι σημαίνει «νίκη»! (vids)

Θα συνεχίσει να μένει πίσω στο σκορ για να δει αν θα μπορεί να το γυρίσει η Λίβερπουλ; Ουδείς γνωρίζει, αλλά το έκανε… ξανά,  με τους «κόκκινους» να επικρατούν με 3-1 της Λέστερ στο «Άνφιλντ» με ανατροπή! Την ίδια ώρα, Άρσεναλ και Τσέλσι συνεχίζουν στον 4ο γύρο του Λιγκ Καπ, κερδίζοντας Μπρέντφορντ και Μπράιτον αντίστοιχα με 1-0, ενώ η Γουέστ Χαμ του Ντίνου Μαυροπάνου πήρε δύσκολο «διπλό» στο «σπίτι» της Λίνκολν από τη League One!



Η Λίβερπουλ το γύρισε ξανά, η Άρσεναλ προκρίθηκε πειστικά και η Τσέλσι θυμήθηκε τι σημαίνει «νίκη»! (vids)

Μπορεί το εγχείρημα της Λέστερ στο «Άνφιλντ», να φάνταζε εξαιρετικά εύκολο για τη Λίβερπουλ, καθώς συζητάμε για μία ομάδα που αγωνίζεται τη δεδομένη χρονική στην Championship και αισίως υποβιβάστηκε από την Premier League, όμως για τρίτη αναμέτρηση στις τέσσερις τελευταίες η άμυνα των «κόκκινων» φρόντισε να δυσκολέψει τη ζωή της ίδιας της, της ομάδας.

Οι γηπεδούχοι έμειναν πίσω στο σκορ, με τον ΜακΑτίρ να κάνει το 1-0 στο 3ο λεπτό σε κόντρα – επίθεση, την οποία δεν πρόλαβε να ανακόψει ο Κώστας Τσιμίκας.

Αυτό διατηρήθηκε μέχρι και το τέλος του πρώτο ημιχρόνου, με τη Λίβερπουλ όμως να μπαίνει υποψιασμένη στην επανάληψη και να γυρνά «τούμπα» το ματς, σε διάστημα 22 λεπτών.

Ο Χάκπο ισοφάρισε, ο Σόμποσλαϊ ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 70΄ με απίθανο σουτ, ο Ζότα έκανε το 3-1, και η τέταρτη διαδοχική ανατροπή των «κόκκινων» είναι γεγονός, για να εξασφαλίσουν μία θέση στον επόμενο γύρο Λιγκ Καπ.

Την ίδια ώρα, τόσο η Άρσεναλ, όσο και η Τσέλσι, έκαναν αυτό που έπρεπε και επίσης θα συμμετέχουν στην επικείμενη κλήρωση του 4ου γύρου, με τους «κανονιέρηδες» να επικρατούν με 1-0 της Μπρέντφορντ στο «Κομιούνιτι» και τους «μπλε» να σκοράρουν για πρώτη φορά στον Σεπτέμβριο και να κερδίζουν με το ίδιο σκορ την Μπράιτον στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Η Άρσεναλ παρατάχθηκε με αλλαγές, ήταν εξαιρετική στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, είχε σε καλή ημέρα τους Ρις Νέλσον και Έμιλ Σμιθ Ρόου και ο πρώτος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, έπειτα από ασίστ του Έντι Ενκέτια.

Παράλληλα, η Τσέλσι δυσκολεύτηκε πολύ περισσότερο κόντρα στην Μπράιτον, με τους «γλάρους» να είναι ανώτεροι στο πρώτο μέρος, αλλά να μην βρίσκουν δίχτυα σε δύο περιπτώσεις. «Τιμωρήθηκαν» από το γκολ του Τζάκσον στο 51ο λεπτό, το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και η ομάδα του Ποτσετίνο κέρδισε για πρώτη φορά, μετά το 2-1 επί της Γουίμπλεντον, για τον ίδιο θεσμό.

Τέλος, η Γουέστ Χαμ του Ντίνου Μαυροπάνου, ζορίστηκε πολύ αλλά πέρασε με 1-0 από την έδρα της Λίνκολν, χάρη στο γκολ του Σούτσεκ, ενώ η Έβερτον ανέδειξε ξανά τη βελτίωσή της και επικράτησε με 2-1 στο «Βίλα Παρκ», με τους Γκάρνερ και Κάλβερτ Λιούιν να δίνουν την πρόκριση στο σύνολο του Σον Ντάις, παρά τη μείωση του σκορ από τον Καμαρά.

Δεν «στραβοπάτησαν» απέναντι σε Νόριτς και Στόουκ η Φούλαμ με την Μπόρνμουθ και συνεχίζουν (2-1, 2-0), ενώ στο πιο παραγωγικό παιχνίδι της βραδιάς, η Μπλάκμπερν επικράτησε της Κάρντιφ με 5-2, με Μανώλη Σιώπη και Δημήτρη Γούτα πάντως, να έχουν τεθεί εκτός αποστολής.

Αναλυτικά, τα εν λόγω αποτελέσματα των αναμετρήσεων του 3ου γύρου του Λιγκ Καπ:

Άστον Βίλα – Έβερτον 1-2

Λίβερπουλ – Λέστερ 3-1

Λίνκολν – Γουέστ Χαμ 0-1

Μπλάκμπερν – Κάρντιφ 5-2

Μπόρνμουθ – Στόουκ 2-0

Μπρέντφορντ – Άρσεναλ 0-1

Τσέλσι – Μπράιτον 1-0

Φούλαμ – Νόριτς 2-1

 

Δημήτρης Μανάκος