Ο ιδιαίτερος κανόνας του Λιγκ Καπ και η Μπρέντφορντ που είπε «ναι» στην Άρσεναλ για τον Ράγια!

Ήταν υποχρεωμένη η Άρσεναλ να ρωτήσει την Μπρέντφορντ, αναφορικά με το ζήτημα της συμμετοχής του Νταβίντ Ράγια στον 3ο γύρο του Λιγκ Καπ, απέναντί της. Οι «κανονιέρηδες» το έπραξαν, η απάντηση ήταν θετική, ο κανόνας του θεσμού εφαρμόστηκε σωστά και μένει να δούμε την επιλογή του Μικέλ Αρτέτα!



Ο ιδιαίτερος κανόνας του Λιγκ Καπ και η Μπρέντφορντ που είπε «ναι» στην Άρσεναλ για τον Ράγια!

Μπορεί ο Νταβίντ Ράγια να αγωνίζεται τη δεδομένη χρονική στιγμή στην Άρσεναλ, όμως δεν παύει να αποτελεί ποδοσφαιριστή της Μπρέντφορντ, με την οποία μάλιστα ανανέωσε το συμβόλαιό του, προτού μετακινηθεί στους «κανονιέρηδες».

Αισίως, ο Ισπανός γκολκίπερ θα βρει στον δρόμο του για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του από το «Κομιούμιτι», την πρώην ομάδα του, καθώς η Άρσεναλ ταξιδεύει στο Ανατολικό Λονδίνο, όπου και θα συναντήσει τις «μέλισσες», στον 3ο γύρο του Λιγκ Καπ.

Ενός θεσμού που διέπεται από έναν… ιδιαίτερο κανόνα, καθώς οι περισσότερες ομάδες στην Αγγλία, επιλέγουν να χρησιμοποιούν αρκετές φορές τους δανεικούς τους σε αυτόν.

Ποιος είναι λοιπόν αυτός ο κανόνας; Πως αν δύο ομάδες συναντηθούν και η μία θέλει να χρησιμοποιήσει τον δανεικό ποδοσφαιριστή της αντιπάλου της, που έχει ενταχθεί φυσικά στο ρόστερ της, πρέπει να της ζητήσει την άδεια.

Αυτό ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση του Ράγια με την Μπρέντφορντ, με την Άρσεναλ να ρωτά την ομάδα του Τόμας Φρανκ για το ενδεχόμενο συμμετοχής του και εκείνη να της δίνει το ελεύθερο να επιλέξει.

Μένει λοιπόν να δούμε αν ο Ράγια θα βρεθεί και πάλι στη βασική ενδεκάδα της Άρσεναλ, μετρώντας δύο clean sheet σε τρεις εμφανίσεις και απολογισμό δύο νικών και μίας ισοπαλίας, στα 270 αγωνιστικά λεπτά που έχει παρευρεθεί στο γήπεδο!

Δημήτρης Μανάκος