Απίθανο: Ο Ποντένσε σκοράρει με το κεφάλι, μόνο το… πρώτο του γκολ με την ομάδα του! (vid)

Φεύγει από την Ελλάδα, πηγαίνει στην Πορτογαλία και ανοίγει λογαριασμό με τη Γουλβς, με κεφαλιά. Περνούν τρία χρόνια, δεν το κάνει ξανά. Επιστρέφει στον Ολυμπιακό και το πρώτο του γκολ είναι ξανά με το κεφάλι. Ναι, ο Ντάνιελ Ποντένσε μάλλον το κάτι… επίτηδες. Δεν εξηγείται!



Απίθανο: Ο Ποντένσε σκοράρει με το κεφάλι, μόνο το… πρώτο του γκολ με την ομάδα του! (vid)

Εκπληκτικό στατιστικό προέκυψε μετά το πρώτο γκολ του Ντάνιελ Ποντένσε στην Ελλάδα, έπειτα από την επιστροφή του στον Ολυμπιακό, με τον Πορτογάλο να βρίσκει δίχτυα με το κεφάλι, στην ευρεία νίκη των «ερυθρολεύκων» κόντρα στην Κηφισιά.

Βρέθηκε στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή, μετουσίωσε σε γκολ την ασίστ του Ορτέγκα και άνοιξε λογαριασμό με τους Πειραιώτες, σκοράροντας το δεύτερο από τα τέσσερα γκολ του πρωτοπόρου της Super League.

 

Πρόκειται μόλις για την δεύτερη φορά από τότε που έφυγε ο Ντάνιελ Ποντένσε από την Ελλάδα, για λογαριασμό της Γουλβς, που καταφέρνει να «πληγώσει» την εκάστοτε αντίπαλό του με το κεφάλι.

Πότε ήταν η προηγούμενη; Όταν είχε ανοίξει λογαριασμό και με τη φανέλα της Γουλβς, πριν από τρία χρόνια, με τον Ποντένσε να έχει κάνει το 1-0 απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, και πάλι με το κεφάλι.

 

Πρακτικά δηλαδή, το πρώτο του γκολ με τη Γουλβς και το πρώτο γκολ της επιστροφής του στον Ολυμπιακό έλαβαν χώρα με το κεφάλι. Και πέραν του γεγονότος πως συνηθίζει να αποτελεί τον κοντύτερο ποδοσφαιριστή στον αγωνιστικό χώρο, είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως όσα τέρματα μεσολάβησαν έως ότου να γυρίσει στην χώρα μας, δεν επιτεύχθηκαν με κεφαλιά!

Δημήτρης Μανάκος