Ο Γούτας «έγραψε» ιστορία και ο Σιώπης τους έκανε να αναρωτιούνται… πώς υπέγραψε στην Κάρντιφ!

Τρομερή αναγνώριση και ιδιαίτερη εκτίμηση από άπαντες στην Κάρντιφ για τον Μανώλη Σιώπη και τον Δημήτρη Γούτα. Ο δεύτερος «έγραψε» ιστορία για την Ελλάδα στην Ουαλία και ο πρώτος έχει κάνει τους Άγγλους να αναρωτιούνται… πώς υπέγραψε τριετές με την ομάδα τους!



Ο Γούτας «έγραψε» ιστορία και ο Σιώπης τους έκανε να αναρωτιούνται… πώς υπέγραψε στην Κάρντιφ!

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στην Championship πανηγύρισε η Κάρντιφ, η οποία επικράτησε με 3-2 εντός έδρας της Κόβεντρι, έχοντας ως πρωταγωνιστές της τους δύο Έλληνες, για διαφορετικούς λόγους.

Ο Δημήτρης Γούτας και ο Μανώλης Σιώπης ήταν εκπληκτικοί και αμφότεροι διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην επικράτηση της ομάδας του Ερόλ Μπουλούτ, η οποία ήρθε πιο εύκολα από ό,τι αναδεικνύει το τελικό αποτέλεσμα.

Το σκορ άνοιξε ο Έλληνας στόπερ, πριν συμπληρώσουμε καν το πρώτο δεκάλεπτο στο ματς, με τον Γούτα να γίνεται ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που σκοράρει με τη φανέλα της Κάρντιφ, ιστορικά.

Μετά το παιχνίδι, ο Τούρκος προπονητής έδειξε πόσο τον πιστεύει, δηλώνοντας:

«Δεν είναι εύκολο για αυτόν, γιατί στην Αγγλία τα πράγματα απέχουν πολύ από την Λίγκα της Τουρκίας. Εκεί σκόραρε πολλά γκολ πέρυσι, νομίζω έξι. Είναι πολύ καλός στις στατικές φάσεις, το απέδειξε. Τα καταφέρνει πολύ καλά αυτή την περίοδο και δουλεύει στην κυκλοφορία της μπάλας από πίσω.»

Την ίδια ώρα, ο Μανώλης Σιώπης πραγματοποίησε εκπληκτικό ματς και πάλι. Επιχείρησε επτά μεγάλες μεταβιβάσεις, περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη στο γήπεδο, με τις πέντε εξ’ αυτών να είναι επιτυχημένες. Παράλληλα, ανέκτησε την κατοχή της μπάλας σε 11 διαφορετικές περιπτώσεις, όντας φυσικά ένας εκ των κρουφαίων της ομάδας του!

Δημήτρης Μανάκος