Οι τέσσερις αήττητες, η Μπράιτον του τέσσερα στα πέντε και το Βόρειο Λονδίνο στα... δύο!

Στην κορυφή η Μάντσεστερ Σίτι με το απόλυτο, τρεις να ακολουθούν και η Μπράιτον να τις πλαισιώνει. Έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς την 5η αγωνιστική της Premier League, που ολοκληρώνεται με τη συνάντηση της Νότιγχαμ Φόρεστ με την Μπέρνλι, στο «Σίτι Γκράουντ»!



Οι τέσσερις αήττητες, η Μπράιτον του τέσσερα στα πέντε και το Βόρειο Λονδίνο στα... δύο!

Μόνο η αναμέτρηση της Νότιγχαμ Φόρεστ με την Μπέρνλι εκκρεμεί για να λάβει τέλος η 5η αγωνιστική της Premier League, με τους «κόκκινους» να υποδέχονται την ομάδα του Βινσέντ Κομπανί.

Από εκεί και πέρα, το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον, με τη Μάντσεστερ Σίτι να διατηρείται φυσικά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ούσα η μοναδική ομάδα που δεν έχει καταγράψει καν… ισοπαλία.

Έχει το απόλυτο, μετρά πέντε νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και αποδεικνύει περίτρανα μέσα σε 450 αγωνιστικά λεπτά, πως αυτή θα είναι και πάλι το πρώτο φαβορί, προκειμένου να κατακτήσει τον τίτλο.

Παράλληλα όμως, τρεις είναι ακόμη οι ομάδες που διατηρούν ως στιγμής το αήττητο σερί τους. Η Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα με τέσσερις νίκες και την ισοπαλία με τη Φούλαμ, στα πέντε πρώτα παιχνίδια, η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία παρουσιάζεται αισθητά βελτιωμένη, συγκριτικά με πέρυσι, και η Τότεναμ του Άγγελου Ποστέκογλου.

Ουδείς περίμενε τόσο καλούς τους Λονδρέζους, αλλά όπως και οι δύο προαναφερθείσες, έχουν συγκεντρώσει 13 βαθμούς στα πέντε πρώτα ματς, όντες ισόβαθμοι με Άρσεναλ και Λίβερπουλ.

Μόνο η διαφορά τερμάτων διακρίνει τη δεδομένη χρονική στιγμή τις τρεις αυτές ομάδες και μένει να δούμε αν η Άρσεναλ ή η Τότεναμ, θα ηττηθούν στην 6η στροφή της Premier League.

Και αυτό διότι οι «κανονιέρηδες» θα υποδεχθούν τους συμπολίτες τους στο «Έμιρεϊτς», έχοντας φυσικά εξαιρετική παράδοση απέναντί τους, στο διάστημα παρουσίας του Μικέλ Αρτέτα στο «τιμόνι» τους.

Αυτή είναι η πρώτη τετράδα της Premier League, με την Μπράιτον να ακολουθεί με έναν βαθμό λιγότερο. Τέσσερα στα πέντε για το σύνολο του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι και… προετοιμασία για το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι, με αντίπαλο την ΑΕΚ, στο «Άμεξ», σε τέσσερα βράδια από… σήμερα.

Όσον αφορά την Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Φιγουράρουν στην 13η και την 14η θέση της κατάταξης, έχοντας συγκεντρώσει λιγότερους από επτά βαθμούς αμφότερες… Συνεχίζουμε και αναμένουμε τη συνάντηση της Νότιγχαμ Φόρεστ με την Μπέρνλι, προκειμένου να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα, στο φινάλε της 5ης αγωνιστικής της κορυφαίας ποδοσφαιρικής Λίγκας!

Δημήτρης Μανάκος