«Έσπασε» η κατάρα, κέρδισε στο «Γκούντισον Παρκ» έξι χρόνια μετά η Άρσεναλ! (vid)

Σπουδαία νίκη πανηγύρισε η Άρσεναλ, η οποία «έσπασε» την κατάρα και επικράτησε με 1-0 της Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ», για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια. «Χρυσός» σκόρερ για τους Λονδρέζους ο Λεάντρο Τροσάρ, που αντικατέστησε τον Μαρτινέλι, δεν χρειάστηκε να παρέμβει… ποτέ ο Νταβίντ Ράγια, που έκανε το ντεμπούτο του με τους «κανονιέρηδες»!



«Έσπασε» η κατάρα, κέρδισε στο «Γκούντισον Παρκ» έξι χρόνια μετά η Άρσεναλ! (vid)

Ήταν δεδομένο πως η Άρσεναλ θα δυσκολευτεί πολύ σε μία έδρα, από την οποία δεν περνάει νικηφόρα τα τελευταία έξι χρόνια και η Έβερτον φρόντισε να αποδείξει τον λόγο στο «Γκούντισον Παρκ».

Η ομάδα του Σον Ντάις έπαιξε σε όλο το ματς πίσω από την μπάλα, οργανώθηκε στο δικό της μισό, είχε τον Τζόρνταν Πίκφορντ σε πολύ καλή ημέρα, αλλά κάποια στιγμή, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα θα δικαιωνόταν για την επιλογή της να ελέγξει από την αρχή μέχρι το τέλος, τον ρυθμό της αναμέτρησης.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, μία στιγμή είναι αρκετή και εν τέλει, ο Λεάντρο Τροσάρ ήταν αυτός που έδωσε στην Άρσεναλ ένα πολύ σπουδαίο τρίποντο, με τον Μικέλ Αρτέτα να γίνεται ο πρώτος προπονητής των Λονδρέζων, που κερδίζει στην εν λόγω έδρα, μετά τον Αρσέν Βενγκέρ.

Η φιλοξενούμενη κυριαρχούσε στο παιχνίδι, είχε υποψία ευκαιριών με τον Γουάιτ και τον Σάκα, αλλά το 17ο λεπτό ήταν αυτό που έμελλε να «σημαδέψει» το παιχνίδι.

Ο Μαρτινέλι σκόραρε, έπειτα από υπέροχη κάθετη πάσα του Φάμπιο Βιέιρα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο Έντι Ενκέτια βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Δευτερόλεπτα μετά τη συνέχεια του ματς, ο Βραζιλιάνος επιθετικός δεν μπορούσε να συνεχίσει και τη θέση του πήρε ο… σκόρερ, Τροσάρ.

Η Άρσεναλ συνέχισε να πιέζει, αλλά ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με μόλις τρεις, εντός εστίας τελικές προσπάθειες, και μεγάλο ποσοστό κατοχής της μπάλας.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι Λονδρέζοι μπήκαν και πάλι καλύτερα στο παιχνίδι, αλλά ο Τζόρνταν Πίκφορντ βρήκε απάντηση στο σουτ του Έντεγκααρντ, στο 47ο λεπτό.

Η πίεση εντάθηκε, το γκολ έμοιαζε να πλησιάζει και αυτό συνέβη, με τη συμπλήρωση 70 λεπτών στο ματς. Μία εκπληκτική «κομπίνα», σε εκτέλεση κόρνερ, έπιασε στον… ύπνο την Έβερτον, με τον Σάκα να «τροφοδοτεί» τελικώς τον Τροσάρ και αυτόν να κάνει το πολυπόθητο 1-0.

Από εκεί και πέρα, η Έβερτον ήταν υποχρεωμένη να πιέσει και αυτό έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους για να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Είχαν τις στιγμές τους, με τον Έντεγκααρντ και τον Χάβερτς, δεν σκόραραν σε καμία από τις δύο και το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους,

Κάπως έτσι, η Άρσεναλ έγινε η τέταρτη ομάδα που φτάνει τους 13 βαθμούς στην Premier League, ούσα στην τέταρτη θέση πλέον και στην ισοβαθμία με τη Λίβερπουλ και την Τότεναμ, τη στιγμή που η Μάντσεστερ Σίτι έχει το απόλυτο.

Δημήτρης Μανάκος