Ο Μανώλης Σιώπης αποκλειστικά στο England365: «Τα κατάφερα χάρη στον Μπουλούτ και την Κάρντιφ – Νιώθω ότι είμαι εδώ… έξι μήνες!»

Ερόλ Μπουλούτ, Κάρντιφ, Αγγλία. Ο Μανώλης Σιώπης τα κατάφερε. Το μεγαλύτερό του όνειρο έγινε πραγματικότητα, χάρη στον προπονητή του. Ο Έλληνας διεθνής βιώνει τις ωραιότερες ημέρες της ζωής του και μίλησε στον Δημήτρη Μανάκο και το England365, για τη νέα του ομάδα, το ποδόσφαιρο, τον τρόπο που το αντιμετωπίζουν στο «Νησί» και την αγάπη του κόσμου, που… δεν μπορεί να εξηγήσει! Αποκλειστικά…



Ο Μανώλης Σιώπης αποκλειστικά στο England365: «Τα κατάφερα χάρη στον Μπουλούτ και την Κάρντιφ – Νιώθω ότι είμαι εδώ… έξι μήνες!»

Τον ξέρετε. Τον γνωρίζετε πολύ καλά. Οι περισσότεροι θα τον έχετε σε μεγάλη εκτίμηση. Και είναι απολύτως λογικό. Πρόκειται για ένα παιδί που «ματώνει» κυριολεκτικά για τη φανέλα, την οποία υπερασπίζεται.

Ο Μανώλης Σιώπης πέρασε πολλά, έφυγε από την Ελλάδα, πήγε στην Τουρκία και… συνάντησε τον Ερόλ Μπουλούτ. Έτσι, έγινε και το όνειρό του πραγματικότητα. Βιώνει την καλύτερη φάση της καριέρας του, μπόρεσε να καταφέρει να πραγματοποιήσει τον μεγαλύτερό του στόχο, από τότε που θυμάται τον εαυτό του: να παίξει δηλαδή στην Αγγλία!

Έχει ήδη ξεχωρίσει στην Κάρντιφ, ο κόσμος τον αγαπάει πολύ και ο Έλληνας διεθνής αισθάνεται ευτυχισμένος. Λίγες ώρες μετά το πρώτο ουαλικό ντέρμπι της καριέρας του απέναντι στη Σουόνσι, μίλησε αποκλειστικά στο England365 και τον Δημήτρη Μανάκο, για όλους και για όλα!

Ο στόχος επετεύχθη! Δύο Έλληνες αγωνίζονται στην Κάρντιφ, συμπληρώνοντας μία ξεχωριστή τριάδα παικτών, μαζί με τον Ντίμι Κωνσταντόπουλο, και αμφότεροι έχουν συζητήσει μαζί μας! Και είμαστε ακόμη στην αρχή…

Διαβάστε αναλυτικά την αποκλειστική συνέντευξη του Μανώλη Σιώπη στο England365 και τον Δημήτρη Μανάκο:

Μανώλη Καλησπέρα. Αρχικά, θα ήθελα να σε ρωτήσω πώς νιώθεις στην Κάρντιφ; Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για εσένα; Φανταζόσουν κάτι τέτοιο, πέρυσι, τέτοια εποχή;

«Ναι, μπορώ να σου πω πως δεν φανταζόμουν με τίποτα, τέτοια εποχή πέρυσι, ότι θα βρισκόμουν εδώ την φετινή σεζόν. Ήταν ένα όνειρο που είχα από μικρός. Πάντα έβλεπα το αγγλικό πρωτάθλημα, πάντα ήθελα να έρθω στο Νησί. Νιώθω πολύ ευτυχισμένος για την επιλογή μου. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, γιατί το ήθελα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να παίζει ποδόσφαιρο. Θαύμαζα την Αγγλία, ήθελα να πάω κάποια στιγμή εκεί, για να ζήσω όλο αυτό που βιώνουν εκεί αυτοί οι άνθρωποι. Και τα κατάφερα!»

Ποιες  είναι οι διαφορές που έχεις εντοπίσει στην Αγγλία, συγκριτικά με την Τουρκία; Πολλοί υποστηρίζουν πως η Championship είναι ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα του κόσμου…

«Είναι πάρα πολλές οι διαφορές. Αρχικά, είναι ο τρόπος που βλέπουν εδώ το ποδόσφαιρο και πώς το ζουν καθημερινά. Είναι οι εγκαταστάσεις και τα γήπεδα. Η ατμόσφαιρα σε κάθε γήπεδο που παίζουμε είναι εκπληκτική. Το βασικότερο όμως είναι ο τρόπος που βλέπουν το ποδόσφαιρο. Αλήθεια σου λέω, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Είναι μαγικό. Όσον αφορά τον ρυθμό, είναι πολύ πιο γρήγορος στην Αγγλία. Είναι όντως το δυσκολότερο πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει κανένα ματς που μπορείς να προσπαθήσεις λιγότερο από ένα άλλο και να το κερδίσεις. Κάθε ματς είναι τελικός. Είναι άλλωστε και το μεγαλύτερο πρωτάθλημα σε αριθμό ομάδων.»

Ποια είναι η σχέση σου με τον Ερόλ Μπουλούτ; Είναι προφανές πως σε εμπιστεύεται πολύ. Διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στη μεταγραφή σου στην Κάρντιφ;

«Ο Ερόλ Μπουλούτ είναι ο άνθρωπος που μου έδωσε την ευκαιρία να φύγω από την Ελλάδα. Να φύγω στο εξωτερικό. Με εμπιστεύτηκε πάρα πολύ. Από την πλευρά μου έκανα τα πάντα. Δούλεψα πολύ, τον άκουσα πολύ, κάθε του συμβολή. Μετά την συνεργασία μας στην Αλάνιασπορ, είχαμε κρατήσει στενή επαφή. Με πίστευε πάρα πολύ, είχαμε κάνει πολύ καλή σεζόν τότε. Εννοείται πως έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μεταγραφή μου στην Κάρντιφ. Είχαμε μιλήσει από την αρχή του καλοκαιριού και ήθελε να συνεργαστούμε ξανά. Αυτός μου έδωσε επί της ουσίας την ευκαιρία που έψαχνα γενικότερα στην καριέρα μου. Να παίξω δηλαδή στην Αγγλία!»

Πώς βίωσες το πρώτο σου ντέρμπι στην Ουαλία απέναντι στη Σουόνσι; Όλοι λένε ότι ήσουν εκπληκτικός…

«Ξέρεις πώς είναι τα ντέρμπι. Και στην Ελλάδα έχουμε μεγάλα ντέρμπι, και στην Τουρκία το ίδιο. Έχω ξαναζήσει τέτοιου είδους ματς. Είναι ένα ντέρμπι όπως τα έχουμε στο μυαλό μας, αλλά εδώ είναι εντελώς διαφορετικός ο τρόπος που ζουν το παιχνίδι. Το περιμένουν πολύ, γιορτάζουν για αυτό. Είναι πραγματικά απίστευτο. Το βίωσα στο 100%. Το απόλαυσα, πήραμε τη νίκη. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό.»

Ο κόσμος σε έχει λατρέψει ήδη. Πώς αισθάνεσαι για αυτό;

«Ο κόσμος με έχει αγκαλιάσει. Είναι τρομερό. Δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό. Όλοι με ρωτούν επίσης πώς γίνεται να προσαρμόστηκα τόσο γρήγορα. Ούτε εγώ ξέρω πώς. Αλλά νομίζω πως είναι ένα από τα πλεονεκτήματά μου. Δεν έχω πρόβλημα ποτέ στην προσαρμογή, νιώθω ότι είμαι εδώ… έξι μήνες!»

Τέλος, θα ήθελα να σε ρωτήσω για τον στόχο της Κάρντιφ. Τι πιστεύεις εσύ πως μπορεί να καταφέρει, ακόμη και σε βάθος διετίας, όπως είχαμε συζητήσει με τον Δημήτρη Γούτα; Μπορεί ακόμη και να διεκδικήσει την άνοδο;

«Ο στόχος της Κάρντιφ είναι να κάνουμε μία πολύ καλή σεζόν και από τον Γενάρη και έπειτα θα δούμε πού θα βρισκόμαστε βαθμολογικά. Μετέπειτα, θα δούμε αν θα μπορούμε να σχεδιάσουμε να μπούμε στα play off. Δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά εγώ, εκπροσωπώντας τον εαυτό μου, έχω έρθει εδώ για να τα καταφέρουμε. Όπου και να πάω, θέλω να κερδίζω, και θέλω να μπούμε στα play off. Πέρασε πολύ δύσκολα χρόνια η ομάδα την τελευταία τριετία, λόγω του περιορισμού των μεταγραφών. Αυτό τελειώνει τον Ιανουάριο. Αν είμαστε ψηλά μέχρι τότε, θα μπορούσαμε να κάνουμε άλλες 2-3 προσθήκες, για να καταφέρουμε να διεκδικήσουμε τα play off.

Όπως και να έχει όμως, ακόμη και αν δεν γίνει φέτος, θεωρώ πως από του χρόνου, ο μοναδικός στόχος της ομάδας θα είναι αυτός!»

 

*Ευχαριστούμε τον Μανώλη Σιώπη, για την επιθυμία του να μιλήσει μαζί μας, μόλις μερικές ώρες μετά το ντέρμπι της Κάρντιφ με τη Σουόνσι. Του ευχόμαστε τα καλύτερα στην καριέρα του. Keep dreaming…