Χρειαζόταν τη νίκη η Νιούκαστλ, της έκανε… δώρο ο Φλέκεν και τα κατάφερε! (vid)

Σπουδαία νίκη πανηγύρισε η Νιούκαστλ επί της Μπρέντφορντ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», με το τελικό 1-0 να διαμορφώνεται από τον Γουίλσον και να αποτελεί… δώρο του Φλέκεν. Ο γκολκίπερ της Μπρέντφορντ υπέπεσε σε απίθανο πέναλτι, ο Άγγλος επιθετικός το μετουσίωσε σε γκολ και οι «καρακάξες» τα κατάφεραν, έστω και με μεγάλη δυσκολία.



Χρειαζόταν τη νίκη η Νιούκαστλ, της έκανε… δώρο ο Φλέκεν και τα κατάφερε! (vid)

Πολύ σημαντική νίκη πανηγύρισε η Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», απέναντι στην πολύ ανταγωνιστική Μπρέντφορντ, με τις «καρακάξες» να επικρατούν με 1-0, χάρη στο πέναλτι – γκολ του Κάλουμ Γουίλσον στο 70ο λεπτό.

Προέρχονταν από τρεις διαδοχικές ήττες, με αυτήν από τη Σίτι να διαδέχονται τα ανεπιτυχή αποτελέσματα με Λίβερπουλ και Μπράιτον, αλλά το σύνολο του Έντι Χάου έδειξε χαρακτήρα και έφτασε τους έξι βαθμούς της… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ιδιαίτερα κακό, η Μπρέντφορντ έλεγξε απόλυτα τον ρυθμό και η μοναδική καλή στιγμή της συνάντησης, έλαβε χώρα στο 28ο λεπτό, όταν ο Μπρούνο Γκιμαράες δεν κατάφερε να κερδίσει από τη μικρή περιοχή τον Φλέκεν.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές στο δεύτερο μέρος και εν τέλει δικαιώθηκαν για τη λογική τους, στο 70’. Ο γκολκίπερ των «μελισσών» προέβη σε ένα ολότελα ανόητο μαρκάρισμα εντός περιοχής, ο Κρεγκ Πόουσον έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Κάλουμ Γουίλσον δεν λάθεψε.

Το 1-0 ήταν γεγονός και αν εξαιρέσουμε τις φωνές της Νιούκαστλ για μία ακόμη παράβαση, την οποία «ακύρωσε» ο VAR, δεν παρακολουθήσαμε κάτι άλλο αξιοσημείωτο.

Η Μπρέντφορντ ήθελε αλλά… δεν μπορούσε και με το τελικό 1-0, η Νιούκαστλ διατηρεί την παράδοση που την θέλει να μην έχει ηττηθεί ποτέ ιστορικά από την αντίπαλό της, εντός έδρας (4-1-0)!

Δημήτρης Μανάκος