Νέα απόδραση για την Λίβερπουλ, πέρασε και από το «Μολινό» με ανατροπή! (vids)

Με συνταγή... Νιούκαστλ, παρά την μέτρια εικόνα της, η Λίβερπουλ κατάφερε να φύγει με όλους τους βαθμούς από το «Μολινό» ανατρέποντας το σκορ για να επικρατήσει με το τελικό 3-1 κόντρα στην Γουλβς! Γάκπο, Ρόμπερτσον και αυτογκόλ ο Μπουένο για τα τέρματα των «κόκκινων», δυο ασίστ από τον Σαλάχ, έσπασε και η... κατάρα που ήθελε τους «κόκκινους» να μην νικούν από πέρυσι στο πρώτο χρονικά ματς του Σαββάτου!  



Νέα απόδραση για την Λίβερπουλ, πέρασε και από το «Μολινό» με ανατροπή! (vids)

Ο τραυματισμός του Αλεξάντερ – Άρνολντ τοποθέτησε τον Γκόμες στο δεξί άκρο της άμυνας των «κόκκινων», η τιμωρία του Φαν Ντάικ έδωσε την ευκαιρία στον 20χρονο Τζάρελ Κουάνσα να βρεθεί για πρώτη φορά στην 11άδα σε ματς πρωταθλήματος και ο Άντι Ρόμπερτσον στην 200η του εμφάνιση στην Πρέμιερ ήταν εκείνος που πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Η νωθρότητα με την οποία η Λίβερπουλ μπήκε στην αναμέτρηση δικαίωσε τον Κλοπ για τον προβληματισμό που εξέφρασε αναφορικά με την ώρα έναρξης του ματς και την πρόκληση που είχε η ομάδα του στην επιστροφή μετά τη διακοπή για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων. Οι «λύκοι» κατάφεραν στο 7ο λεπτό να βρουν γκολ, με τον Νέτο από αριστερά να κάνει όλη την κούρσα, να πατάει περιοχή, να κάνει το γύρισμα που πέρασε μπροστά από τον Άλισον και ο Χι – Τσαν από το δεύτερο δοκάρι κατάφερε να σκοράρει για το 1-0.

Η εικόνα των φιλοξενούμενων στο «Μολινό» ήταν μετριότατη έως κακή, με τους Σαλάχ, Χάκπο και Ζότα να μην καταφέρνουν να φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί, ενώ και στα χαφ οι Κέρτις και Μακ Άλιστερ έκαναν λάθη. Η Γουλβς έβγαζε ηρεμία και συνάμα αυτοπεποίθηση στις κινήσεις της και στο 34' ο Νέτο «χόρεψε» τον Γκόμες από αριστερά, έκανε την σέντρα, αλλά ο Κούνια δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα την ήθελε, όντας ολομόναχος στη μικρή περιοχή! Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη προσπάθεια της Λίβερπουλ με υπομονή, ανάπτυξη και σωστό τελείωμα – άσχετα αν το πλασέ του Χάκπο έφυγε πολύ άουτ – ήρθε στο 38ο λεπτό! Το ιδανικό που έπρεπε να κυνηγήσει η ομάδα του Κλοπ ήταν η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη απάντηση στο γκολ του Χι – Τσαν και αυτό επετεύχθη με την έναρξη του δευτέρου μέρους.

Η Γουλβς άφησε την μπάλα στα πόδια των «κόκκινων», οπισθοχώρησε και στο 55' ο Χάκπο από τη διαγώνια μεταβίβαση του Σαλάχ έγραψε το 1-1 πιστώνοντας ακόμα μια ασίστ στον Αιγύπτιο. Ο σκόρερ και ο Ζότα αντικαταστάθηκαν αμέσως για να μπουν οι Νούνιες και Έλιοτ στο παιχνίδι, με την Λίβερπουλ πλέον να φρεσκάρει την επίθεση για να συνεχίσει και να βρει και το γκολ της ανατροπής. Οι «λύκοι» δεν άλλαξαν φιλοσοφία και απλά άφησαν την μπάλα στους αντιπάλους τους, με την πίεση προς τα καρέ του Σα ν' αυξάνεται. Ο Ντόουσον προσπαθούσε να μην επιτρέψει τίποτα περισσότερο στους φιλοξενούμενους, όμως, στο 85ο λεπτό η Λίβερπουλ έφτασε στην ανατροπή! Ο Ρόμπερτσον από το χώρο του κέντρου πέταξε την μπάλα δεξιά προς τον Σαλάχ, πήρε θέση στην περιοχή και έγινε ξανά ο τελικός αποδέκτης για να πλασάρει τον Σα και να γράψει το 2-1! 

Και με μεγαλύτερη χαλαρότητα πλέον, στις καθυστερήσες, ο Νούνιες έπαιξε με πλάτη, έστειλε μπροστά από δεξιά τον Σαλάχ κι εκείνος με διπλή προσπάθεια ετοίμασε και το γκολ του Έλιοτ που με το αριστερό έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα για το τελικό 3-1! Βέβαια, πιστώθηκε αυτογκόλ του Μπουένο καθώς η μπάλα κόντραρε και πήρε φορά προς την εστία... 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης