Ζουλιάν Μπιανκόνε: Η μεταγραφή των 10 εκατομμυρίων, το ματς… καριέρας με τον Νεϊμάρ και η Premier League!

Σημαντική κίνηση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, με τους Πειραιώτες να έρχονται σε συμφωνία με τη Νότιγχαμ Φόρεστ για τον δανεισμό του Ζουλιάν Μπιανκόνε. Ενός μπακ που κόστισε ακριβά στους Άγγλους, αλλά δεν πήρε ποτέ τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε.



Ζουλιάν Μπιανκόνε: Η μεταγραφή των 10 εκατομμυρίων, το ματς… καριέρας με τον Νεϊμάρ και η Premier League!

Μπορεί ο Ολυμπιακός να φαινόταν πως έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφικές του κινήσεις, μερικά λεπτά πριν από την επίσημη ολοκλήρωση των προσθαφαιρέσεων του καλοκαιριού, όμως την τελευταία στιγμή επέλεξε να έρθει σε συμφωνία με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, για τη μετακίνηση του Ζουλιάν Μπιανκόνε στον Πειραιά.

Ποιος είναι όμως ο 23χρονος Γάλλος και για ποιον λόγο επέλεξε να έρθει στην Ελλάδα, αντί να διεκδικήσει τη θέση του στην Premier League;

Πρόκειται για ένα γρήγορο και ταχυδυναμικό δεξί μπακ, ο οποίος εντυπωσίασε ιδιαίτερα τους Άγγλους, με τη θητεία του στην Τρουά. Αυτό αναδεικνύουν άλλωστε και τα 10 εκατομμύρια που δαπάνησαν για να τον κάνουν δικό τους, με τον Μπιανκόνε όμως να μην είναι έτοιμος για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Premier League.

Σε δύο διαφορετικές αναμετρήσεις έλαβε άλλωστε χρόνο συμμετοχής, υπό τις οδηγίες του Στιβ Κούπερ. Στην ήττα με 6-0 στο «Έτιχαντ» από τη Μάντσεστερ Σίτι και στην περσινή, «λευκή» ισοπαλία της Νότιγχαμ με την Μπράιτον στο «Άμεξ», όπου πέρασε ως αλλαγή στο 86ο λεπτό.

Πρακτικά, στο μονοετές διάστημα παραμονής του στο «Νησί», δεν ξεκίνησε ποτέ βασικός με τους «κόκκινους», στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Έχει όμως να θυμάται το ματς του Λιγκ Καπ, όταν και αγωνίστηκε για 90 λεπτά κόντρα στη Γκρίμσμπι, πραγματοποιώντας μεστή εμφάνιση, στο νικηφόρο 3-0 της ομάδας του.

Αναζητά αγωνιστικά λεπτά, δεν θα ήταν εύκολο να τα βρει στη Νότιγχαμ και για τον λόγο αυτό, ήρθε στην χώρα μας, για να θυμίσει κάτι από την προπέρσινη σεζόν του στη Γαλλία. Τότε που είχε παίξει σε 33 αναμετρήσεις, έχοντας πραγματοποιήσει και φοβερή εμφάνιση στο 2-2 της ομάδας του κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν (Μάιος του 2022), με τον Νεϊμάρ ως προσωπικό του αντίπαλο.

Θυμίζει κάτι από τον δανεισμό του Καρμπόβνικ στον Ολυμπιακό η κίνηση με τον Μπιανκόνε; «Όχι» είναι η σωστή απάντηση, μιας και ο Γάλλος έχει παραστάσεις, έχει εμπειρία από το γαλλικό πρωτάθλημα και ζητά χρόνο συμμετοχής. Μένει να δούμε αν η αναγέννηση που ψάχνει θα λάβει χώρα στον Πειραιά…

Δημήτρης Μανάκος