Ρεκόρ η Αγγλία, πλησιάζει η ώρα για… κούπα; H πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που φτάνει τις 600 νίκες!

Ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα κατάφερε να κάνει πράξη η εθνική Αγγλίας, η οποία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που φτάνει τις 600 νίκες! Από εδώ και πέρα όμως, στόχος είναι αποκλειστικά κάποιος τίτλος…



Ρεκόρ η Αγγλία, πλησιάζει η ώρα για… κούπα; H πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που φτάνει τις 600 νίκες!

Μπορεί να επρόκειτο για ένα φιλικό απέναντι στη Σκωτία, όμως η νίκη της Αγγλίας με 3-1 κόντρα στο σύνολο του Στιβ Κλαρκ, αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία μεγάλη επιτυχία για τα «τρία Λιοντάρια».

Δεν είχαν επικρατήσει των… γειτόνων τους από το 2016, δεν είχαν καταφέρει να προηγηθούν με δύο γκολ διαφορά απέναντί τους στον 21ο αιώνα, και αμφότερα έγιναν πράξη πριν από σύντομο χρονικό διάστημα.

Από εκεί και πέρα, το τελικό 3-1 και η νίκη του συνόλου του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, σηματοδότησε την 600η νίκη της χώρας σε επίσημες και φιλικές αναμετρήσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τι σημαίνει αυτό; Πως η Αγγλία, 150 χρόνια μετά την πρώτη της συνάντηση με τη Σκωτία, έγινε η πρώτη χώρα που φτάνει ένα τέτοιο αριθμό, ούσα στην Ευρώπη. Τι μένει από εδώ και πέρα; To πρώτο τρόπαιο, Μουντιάλ ή EURO, στον 21ο αιώνα. Θα τα καταφέρουν τα «τρία Λιοντάρια» στα γήπεδα της Γερμανίας; Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος