Το «Νησί» γιόρτασε τα 150 χρόνια και η Αγγλία πανηγύρισε με… σόου Μπέλιγχαμ μέσα στη Σκωτία! (vid)

Μία επικράτηση, πιο εύκολη από ό,τι αναδεικνύει το τελικό αποτέλεσμα, πανηγύρισε η Αγγλία στο «Χάμπντεν Παρκ», στη φιλική αναμέτρηση με τη Σκωτία με 3-1. Τρεις διαφορετικούς σκόρερ είχαν τα «τρία Λιοντάρια», «κλείδωσε» τη νίκη ο Χάρι Κέιν, διορθώνοντας το αυτογκόλ του Χάρι Μαγκουάιρ. Απίθανη εμφάνιση με γκολ και ασίστ από τον Τζουντ Μπέλιγχαμ!



Το «Νησί» γιόρτασε τα 150 χρόνια και η Αγγλία πανηγύρισε με… σόου Μπέλιγχαμ μέσα στη Σκωτία! (vid)

Επρόκειτο για ένα φιλικό «ντέρμπι» ιστορικής σημασίας για Αγγλία και Σκωτία, μιας και γιόρτασαν με ένα μεταξύ τους παιχνίδι, την 150η σεζόν, από την πρώτη τους αναμέτρηση γενικά, τον Νοέμβριο του 1872.

Πέρασαν 150 χρόνια από τότε και 286 ημέρες και οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν στο «Χάμπντεν Παρκ» με 3-1, πιο εύκολα από ό,τι αναδεικνύει το τελικό αποτέλεσμα.

Προηγήθηκαν από πολύ νωρίς, χάρη στο γκολ του Φιλ Φόντεν, έπειτα από ασίστ του Κάιλ Γουόκερ, για να έρθει ο Τζουντ Μπέλιγχαμ και να κάνει το 2-0 στο 35΄, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Άντι Ρόμπερτσον.

Για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα, η Αγγλία πήγε στην ανάπαυλα απέναντι στη Σκωτία με προβάδισμα δύο γκολ, αλλά αυτό θέλησε να… χαλάσει ο Χάρι Μαγκουάιρ.

Με δικό του αυτογκόλ στο 67΄, το σύνολο του Στιβ Κλαρκ μπήκε και πάλι στο ματς, αλλά ο Χάρι Κέιν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 81’, μετά από απίθανη έμπνευση του Μπέλιγχαμ, σηματοδοτώντας την πρώτη νίκη των Άγγλων κόντρα στους… γείτονες, μετά από επτά χρόνια!

Δημήτρης Μανάκος