Πεπ στην Αγγλία και Κλοπ στη Γερμανία; Προς το παρόν… όχι, στο μέλλον «γιατί όχι»;

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα απασχολεί τους Άγγλους, για τον πάγκο των «τριών Λιονταριών», με φόντο το καλοκαίρι του 2024. Ο Γιούργκεν Κλοπ τους Γερμανούς, μετά την αποχώρηση του Χάνσι Φλικ. Προς το παρόν, η απάντηση είναι «όχι». Στο μέλλον όμως;



Πεπ στην Αγγλία και Κλοπ στη Γερμανία; Προς το παρόν… όχι, στο μέλλον «γιατί όχι»;

Νέα σενάρια έκαναν την εμφάνισή τους, μετά την αποχώρηση του Χάνσι Φλικ από τον πάγκο της εθνικής Γερμανίας, με «κύκλους» της ομάδας να θεωρούν τον Γιούργκεν Κλοπ τον κατάλληλο άνθρωπο για να αναλάβει τα «πάντσερ».

Γρήγορα όμως, το «Plettigoal» θέλησε να διευκρινίσει πως κάτι τέτοιο, τουλάχιστον τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν είναι εφικτό. Ο Γερμανός προπονητής είναι απόλυτα αφοσιωμένος στη Λίβερπουλ και δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί μία ακόμη θέση σε τεχνική ηγεσία, στο άμεσο μέλλον.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ακόμη και αν δεν παίζει ρόλο, το γεγονός πως «δένεται» με συμβόλαιο με τους «κόκκινους», μέχρι και το καλοκαίρι του 2026.

Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον των Γερμανών για τον Κλοπ, δεν απέχει σε μεγάλο βαθμό και από την πρόθεση των Άγγλων να δουν τον Πεπ Γκουαρδιόλα να διαδέχεται τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, στην άκρη του πάγκου των «τριών Λιονταριών».

Ακόμη και αυτό το σενάριο όμως, μοιάζει… μακροπρόθεσμο. Ο Πεπ έχει συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Σίτι μέχρι το καλοκαίρι του 2025, και ακόμη και αν προκύψει η εν λόγω θέση στην εθνική Αγγλίας εντός του 2024, δύσκολα θα κάνει αποδεκτή μία τέτοια πρόθεση.

Ποια είναι όμως η ουσία σε όλο αυτό το story; Πως αμφότεροι απασχολούν δύο κορυφαίες εθνικές ομάδες. Και αν προς το παρόν, η απάντηση είναι «όχι», αναφορικά με το μέλλον, κάλλιστα μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί «γιατί όχι»;

Δημήτρης Μανάκος