«Διαφωνία» Σάουθγκεϊτ με Πεπ για τον Φόντεν και τη θέση του

Ο Φιλ Φόντεν δεν ανταποκρίθηκε στην τοποθέτησή του σε πιο καταλυτικό και δημιουργικό ρόλο από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στο ματς της Αγγλίας με την Ουκρανία και αυτό έκανε τον ομοσπονδιακό κόουτς να «τα βάλει» με τον Πεπ Γκουαρδιόλα που δεν «βοηθάει» τον ποδοσφαιριστή να μην περιορίζεται στα εξτρέμ.  



«Διαφωνία» Σάουθγκεϊτ με Πεπ για τον Φόντεν και τη θέση του

Ο Φόντεν έχει κάνει άλματα εξέλιξης και προόδου όλα αυτά τα χρόνια που συνεργάζεται με τον Γκουαρδιόλα στην γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ, όμως, ο Σάουθγκεϊτ φαίνεται πως θέλει να δουλέψει και κάτι περισσότερο ο διεθνής ποδοσφαιριστής.

Τον τοποθέτησε κεντρικά στο ματς του Σαββάτου με την Ουκρανία, αλλά δεν είδε όσα θα ήθελε από τον Φόντεν. «Ας ρωτήσουμε τον Πεπ, τον κορυφαίο προπονητή του κόσμου, γιατί δεν τον βάζει σε τέτοια θέση. Εξαρτάται και από την δυσκολία του κάθε ματς. Υπάρχει λόγος που δεν παίζει εκεί στον σύλλογό του» είπε ο Σάουθγκεϊτ.

Ο Φόντεν θα ήθελε να παίζει ως «10άρι», αλλά μαζί με τον Πεπ ο ομοσπονδιακός προπονητής συμφώνησε πως για να γίνει αυτό θα πρέπει ο παίκτης να κάνει περισσότερη δουλειά. Πάντως, εκείνος, από την σεζόν 2017-2018, όταν και ξεκίνησε η συνεργασία του με τον Γκουαρδιόλα, έχει περάσει από αρκετούς χώρους του γηπέδου…