Παραμένει σε θέση ισχύος η Αγγλία παρά το stop του σερί

Μπροστά σε 40.000 οπαδούς της Ουκρανίας στο Βρότσλαβ, η Αγγλία βρήκε απάντηση στο γκολ που δέχθηκε, ο Γουόκερ σκόραρε για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα και το τελικό 1-1 έβαλε μεν τέλος στο νικηφόρο σερί, αλλά διατηρεί τα "τρία λιοντάρια" με άνεση στην κορυφή του γκρουπ για την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. 



Παραμένει σε θέση ισχύος η Αγγλία παρά το stop του σερί

Με τον Μαγκουάιρ και τον Χέντερσον στο αρχικό σχήμα και τους Τσίλγουελ και Σάκα να δίνουν πλάτος στο παιχνίδι της Αγγλίας, το σύνολο του Σάουθγκεϊτ κυριάρχησε στην κατοχή της μπάλας, αλλά έδειχνε να έχει κάποια νευρικότητα και αδυναμία να μετουσιώσει την υπεροχή σε κάτι απειλητικό προς την αντίπαλη περιοχή.

Οι Ουκρανοί απορρόφησαν την πίεση που τους ασκήθηκε και κατάφεραν στο 26ο λεπτό από γύρισμα του Κονοπλιάνκα. Το γκολ αυτό κάπως «σόκαρε» τους Άγγλους που όμως, βρήκαν απάντηση προτού φύγει το ημίχρονο.

Ο Χάρι Κέιν που κατέβαινε αρκετά για να βοηθήσει στο build up, άνοιξε στο χώρο για τον Γουόκερ που βρήκε στόχο και έκανε το 1-1, όντας πλέον ο 450ος διαφορετικός διεθνής Άγγλος που βρίσκει δίχτυα, σκοράροντας για πρώτη φορά με τη φανέλα με το εθνόσημο στην 77η εμφάνισή του.

Στο δεύτερο ημίχρονο η σημαντικότερη στιγμή της ομάδας του Σάουθγκεϊτ ήταν ένα δοκάρι σε προσπάθεια του Σάκα, με τον Μπούστσαν ν' ακουμπάει τη μπάλα για να την αποτρέψει από την παραβίαση της εστίας του και το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε. Η Αγγλία μπορεί να μη συνέχισε με νίκη μετά το 4/4 που είχε κάνει στον όμιλο, όμως, διατηρεί το +6 στην κορυφή και η πρόκριση στο Euro του 2024 δεν χάνεται.