Γερμανία… ετοιμάσου: Η Σκωτία θα είναι στο EURO 2024!

Στο EURO 2024 που θα λάβει χώρα στη Γερμανία, θα βρεθεί εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου η Σκωτία, η οποία επικράτησε με 3-0 της Κύπρου εκτός έδρας και έκανε το 5Χ5 στον όμιλό της. Εντυπωσιακή η ομάδα του Κλαρκ, πρώτος σκόρερ των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ.



Γερμανία… ετοιμάσου: Η Σκωτία θα είναι στο EURO 2024!

Πρόκειται για μία από τις πιο σταθερές, αν όχι η σταθερότερη ομάδα, των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με τη Σκωτία να το αποδεικνύει περίτρανα για ακόμη μία φορά. Σε αυτή την περίπτωση απέναντι στην Κύπρο, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 3-0, όπως και στο ματς του πρώτου γύρου.

Το «τρίποντο» μάλιστα, αποτέλεσε ιδιαίτερα απλή υπόθεση για το σύνολο του Στιβ Κλαρκ, με τους Σκωτσέζους να «καθαρίζουν» την υπόθεση - νίκη από το… 16ο λεπτό.

Ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του μόλις στο 6’, όταν από κοντά έκανε το 1-0, όντας τη δεδομένη χρονική στιγμή ο πρώτος σκόρερ στα προκριματικά.

Ακολούθησε το 2-0 από τον Πόρτεους της Γουότφορντ, για να έρθει ο ΜακΓκίν της Άστον Βίλα και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Η διαχείριση από πλευράς Σκωτίας ήταν εξαιρετική, δέχθηκε μόλις τρεις εντός εστίας τελικές σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο και έφτασε τους 15 βαθμούς στον 5ο όμιλο, αφήνοντας στο -9 την Ισπανία, ακόμη και με ματς περισσότερο. Φαντάζει… δεδομένη η πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2024, στα γήπεδα της Γερμανίας, με την Σκωτία να μετρά πέντε νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις πλέον, με 12-1 γκολ υπέρ της!

Δημήτρης Μανάκος