Γουλβς: Έχασε Ποντένσε και Νέβες και τα γκολ είναι πλέον… δυσεύρετα (vid)

Ντάνιελ Ποντένσε και Ρούμπεν Νέβες αποχώρησαν από την Γουλβς και τα περσινά προβλήματα στο γκολ φαίνεται πως θα επιδεινωθούν. Οι δύο πρώτοι σκόρερ της θα της λείψουν, ενώ συνάμα… δεν έχουν αντικατασταθεί ούτε κατά το ήμισυ!  



Γουλβς: Έχασε Ποντένσε και Νέβες και τα γκολ είναι πλέον… δυσεύρετα (vid)

Για να εμπεδώσει κανείς καλύτερα το πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσουν φέτος οι «λύκοι» στην Premier League, χρειάζεται να κοιτάξει τα όσα έκαναν την περασμένη σεζόν.

Tερμάτισαν στη 13η θέση της βαθμολογίας, κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα μονάχα 31 φορές. Η επίθεσή τους αποτελούσε την χειρότερη στην κατηγορία, αλλά και την δική τους από το 2018 που προβιβάστηκαν από την Championship.

Οι δύο πρώτοι σκόρερ της Γουλβς ήταν ο Ντάνιελ Ποντένσε και ο Ρούμπεν Νέβες, αφού αμφότεροι σκόραραν έξι φορές και βοήθησαν τα μέγιστα στη δημιουργία φάσεων, αλλά και την κυκλοφορία της μπάλας. Είχαν τεράστια συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας του Ζουλιέν Λοπετέγι, όμως αποχώρησαν από τον σύλλογο.

Ο πρώτος επέστρεψε στον Ολυμπιακό μετά από 3.5 χρόνια (έστω και ως δανεικός προς το παρόν), ενώ ο δεύτερος πουλήθηκε στη Σαουδική Αραβία και την Αλ Χιλάλ για 55 εκατ. ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, τα γκολ τους θα λείψουν από τον σύλλογο, καθώς δεν αντικαταστάθηκαν και η ομάδα «γέμισε» κενά επιθετικά.

Ο Πέδρο Νέτο δεν διαθέτει την αποτελεσματικότητα του Ποντένσε για να καλύψει την θέση του στα άκρα της επίθεσης, ενώ ο Ζοάο Γκόμες που μπορεί να αγωνιστεί στον κεντρικό άξονα αντί του Ρούμπεν Νέβες, είναι ένας παίκτης που δεν αποτελεί εξίσου μεγάλη απειλή από απόσταση, όπως ο Πορτογάλος.

Στο ρόστερ, βέβαια, παρατηρείται μία εσωτερική «προσθήκη», γιατί ο Σάσα Καλάιτζιτς απουσίασε καθ’ όλη την διάρκεια της περσινής χρονιάς, λόγω της ρήξης χιαστού που υπέστη στο ντεμπούτο του! Ήταν εξαιρετικός στην Στουτγκάρδη και το ερώτημα που δημιουργείται είναι αν θα μπορέσει να επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν, πριν τον τραυματισμό του.

Αν όχι, οι «λύκοι» μπορεί να αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, τα γκολ να γίνουν… δυσεύρετα και να κινδυνεύσουν ακόμα και με υποβιβασμό από την Premier League…

Χρήστος Σκούρας