«Άλλος την κεφαλιά, σε άλλον τον μαρκάρισμα»: Η λογική του VAR για το πέναλτι του Ονάνα έφερε… χαμό στο «Νησί»! (vid)

Γνωστή έγινε η συζήτηση μεταξύ διαιτητή και VAR, με φόντο το πέναλτι που ζήτησε η Γουλβς στην 1η αγωνιστική της Premier League, στο «Ολντ Τράφορντ», απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο λόγος θεωρήθηκε… αστείος στο «Νησί» και τα social media έχουν πάρει «φωτιά».



«Άλλος την κεφαλιά, σε άλλον τον μαρκάρισμα»: Η λογική του VAR για το πέναλτι του Ονάνα έφερε… χαμό στο «Νησί»! (vid)

Πρόκειται για έναν από τους βασικούς λόγους που η διαιτησία στην Αγγλία αντιμετωπίζεται με πολύ μεγάλη καχυποψία. Αφορά την 1η αγωνιστική της Premier League και το πέναλτι που ζήτησε η Γουλβς στο «Ολντ Τράφορντ», στο φινάλε της συνάντησης, και στην ήττα της εν τέλει με 1-0.

Οι «λύκοι» βρίσκονταν στην επίθεση, η σέντρα που έλαβε χώρα κατέληξε στο δεύτερο δοκάρι, ο Ντόουσον και ο Κάλαϊτζιτς μπήκαν στην φάση και ο Αντρέ Ονάνα επέλεξε να βγει πολύ μακριά από την εστία του.

Ήθελε να απομακρύνει με γροθιές, αλλά δεν τα κατάφερε και «γκρέμισε» τον δεύτερο. Ακολούθησε… χαμός, ο διαιτητής δεν καταλόγισε κάποια παράβαση, υπήρξε συζήτηση με τον VAR, αλλά τελικώς, το μόνο που συνέβη, ήταν να δεχθεί κίτρινη κάρτα ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Γκάρι Ο’ Νιλ, που διαμαρτυρόταν.

Αισίως, έγιναν γνωστές οι συζητήσεις ανάμεσα σε διαιτητή και VAR για την επίμαχη στιγμή, με την αιτία που δεν δόθηκε ένα προφανές πέναλτι να αφορά την επαφή του Ονάνα με τον Ντόουσον. Τι θέλουμε να πούμε με αυτό;

Αμφότεροι θεώρησαν πως από τη στιγμή που ο Ντόουσον παίρνει την κεφαλιά, οτιδήποτε συμβαίνει με τον γκολκίπερ των «κόκκινων διαβόλων» και τον Κάλαϊτζιτς, δεν έχει κάποια σημασία. Αυτός «γκρεμίζεται» από τον Ονάνα, η μπάλα πηγαίνει… αλλού και κατά συνέπεια, δεν υπάρχει πέναλτι!

Έξαλλοι φυσικά έγιναν άπαντες στο «Νησί» με την εν λόγω επεξήγηση, με το Twitter την τελευταία… μία ώρα να έχει πάρει «φωτιά», καθώς ουδείς μπορεί να αντιληφθεί τη λογική του VAR.

Δημήτρης Μανάκος