Σκέψου να είσαι η Μπράιτον, «πρωτάρα» στην Ευρώπη και το… δεύτερο φαβορί για το Europa League!

Βγήκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Θα παίξει στο Europa League. Ο όμιλός της δεν αποτελεί απλή υπόθεση. Και όμως, η Μπράιτον λογίζεται ως το δεύτερο φαβορί για να κατακτήσει το επικείμενο Europa League!



 Σκέψου να είσαι η Μπράιτον, «πρωτάρα» στην Ευρώπη και το… δεύτερο φαβορί για το Europa League!

Οι λάτρεις του ποδοσφαίρου συνδέουν παραδοσιακά το τέλος του καλοκαιριού με την έναρξη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αμείωτο προμηνύεται το ενδιαφέρον για το φετινό Europa League, στο οποίο συμμετέχουν τρεις ελληνικές ομάδες, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ.

Προφανώς και βρίσκονται φυσικά πολύ χαμηλά στη λίστα των υποψήφιων διεκδικητών του τροπαίου, με τους «ερυθρολεύκους» να «πληρώνουν» στο 100 για κατάκτηση, τον Παναθηναϊκό στο 150 και την ΑΕΚ στο… 200.

Ποιες είναι τα φαβορί αντίστοιχα; Οι αγγλικές ομάδες, με τη Λίβερπουλ να βρίσκεται στην κορυφή με 4.50 απόδοση και η Μπράιτον να ακολουθεί στο 15.00.

Την πεντάδα ολοκληρώνει η Βιγιαρεάλ, που «ταυτίζεται» με την απόδοση της Μπράιτον, όπως επίσης και η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο, που φυσικά αποτελεί υπολογίσιμη δύναμη.

Μπορεί κανείς να αντιληφθεί πόσο σπουδαίο είναι αυτό το… 15.00 στην απόδοση για την ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι; Για πρώτη φορά στην ιστορία της θα αγωνιστεί στην Ευρώπη.

Δεν έχει διαχειριστεί ποτέ όμιλο Europa League. Δεν έχει κληθεί ποτέ αγωνίζεται δις την ίδια εβδομάδα, με υποχρεώσεις εκτός «Νησιού». Κληρώθηκε με τον Άγιαξ, τη Μαρσέιγ και την ΑΕΚ.

Ξεκινά την πορεία της απέναντι στην «Ένωση» στο «Άμεξ». Και παρά το γεγονός πως είναι… πρωτάρα στο Europa League, λογίζεται και ως το δεύτερο φαβορί για να το κατακτήσει. Είναι πραγματικά σημαντικό για τους «γλάρους». Και ένα ακόμη δείγμα φυσικά πως η Μπράιτον «μεγαλώνει».

Διαβάστε τις αποδόσεις της πρώτης τετράδας και φυσικά των ελληνικών ομάδων:

Λίβερπουλ: 4.50

Μπράιτον, Βιγιαρεάλ, Ρόμα: 15.00

Μπέτις, Μπάγερ Λεβερκούζεν: 18.00

Ολυμπιακός: 100

Παναθηναϊκός: 150

ΑΕΚ: 200

 

Δημήτρης Μανάκος