Πιο εύκολα απ' ότι περίμενε η Λίβερπουλ, οι «αετοί» της Πάλας έδειξαν τα νύχια τους στη Γουλβς

Δυο γκολ από το πρώτο μέρος, ένα “κερασάκι στην τούρτα” και απάντηση του Σαλάχ στους Σαουδάραβες και τελικό 3-0 για την Λίβερπουλ απέναντι στην Άστον Βίλα. Ίσως ούτε οι “κόκκινοι” να περίμεναν πως θα είχαν τόσο άνετο μεσημέρι απέναντι στους “χωριάτες”. Στο 3-2 έφτασε η Πάλας κόντρα στην Γουλβς, για τη δεύτερη νίκη της στη Λίγκα μετά την πρεμιέρα.  



Πιο εύκολα απ' ότι περίμενε η Λίβερπουλ, οι «αετοί» της Πάλας έδειξαν τα νύχια τους στη Γουλβς

Η Λίβερπουλ κατάφερε μέσα σε 2' και 44'' να διώξει ένα μεγάλο μέρος του κινδύνου που μπορούσε να εγκυμονεί η αναμέτρηση με την Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι. Με υπέροχο αριστερό σουτ στην κίνηση από τον Σόμποσλαϊ, οι “κόκκινοι” έκαναν το 1-0 και σκόραραν για 14ο διαδοχικό παιχνίδι στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο κόουτς των “χωριατών” είχε κάθε δικαίωμα να έχει εκνευριστεί από το νωθρό ξεκίνημα των παικτών του. Άμεσα έγινε και το 2-0 στο 22ο λεπτό δίχως ιδιαίτερο κόπο για την Λίβερπουλ, με το αυτογκόλ του Κας.

Ο Σαλάχ κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας από την μπαλιά του Άρνολντ, έκανε το γύρισμα, ο Νούνιες πέτυχε το δοκάρι και ο επερχόμενος Κας δεν μπορούσε να σταματήσει, χτυπώντας την μπάλα και στέλνοντάς την στα δίχτυα. Ναι μεν η ομάδα του Κλοπ είχε όλο το παιχνίδι υπό τον έλεγχό της, όμως, έπρεπε να προσέξει πολύ τις αντεπιθέσεις της Βίλα που από αυτές ήταν ικανή να ξαναμπεί στο κόλπο. Κι αφού δεν έγινε αυτό στο 37ο λεπτό σε ωραίο γύρισμα του Ντιν από αριστερά με τον Μάτιπ να διώχνει, ο Νούνιες είχε δοκάρι αμέσως μετά σε ωραίο πλασέ μπροστά από τον Μαρτίνες. Η ομάδα από το Μπέρμιγχαμ έδειχνε να κινείται μια ταχύτητα πιο κάτω από τους “κόκκινους”, βέβαια, στο 48ο λεπτό ο Άλισον χρειάστηκε να επέμβει σε μια τρομερή κεφαλιά του Κας που έχασε τεράστια ευκαιρία να μειώσει.

Ο Νούνιες είχε “σκυλιάσει” για γκολ και στο 49' σε κενή εστία δεν αποφάσισε γρήγορα αν ήθελε να βάλει το κεφάλι ή το πόδι στο γύρισμα του Σαλάχ κι έτσι έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Μαρτίνες σε φάση που έπρεπε να είναι σίγουρο γκολ. Τελικά στο 3-0 έγινε στο 55ο λεπτό όταν από εκτέλεση κόρνερ και μια πρώτη κεφαλιά του Νούνιες, ο Αιγύπτιος πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι για να σκοράρει με ευκολία. Ο Κλοπ έδειξε και το βάθος που έχει πλέον η Λίβερπουλ όταν έκανε αλλαγές και πέρασε στο ματς τους Ζότα, Χάκπο και Έλιοτ φρεσκάροντας και τα χαφ, αλλά και την επίθεση, αντί των Τζόουνς, Νούνιες και Ντίας. Το παιχνίδι συνέχισε να κυλάει εξαιρετικά βολικά για τους γηπεδούχους στο “Άνφιλντ” που είχαν πλέον ασφάλεια, αλλά και ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα, αλλά δεν χρειάστηκε και κράτησαν και το clean sheet. 

Κρίσταλ Πάλας – Γουλβς 3-2

Το άλλο ματς που διεξαγόταν την ίδια ώρα, ανάμεσα στην Κρίσταλ Πάλας και την Γουλβς στο “Selhurst Park”, τα πράγματα ήταν αρκετά ηρεμα. Οι δύο ομάδες μπορεί να είχαν στιγμές που το build-up τους ήταν πολλά υποσχόμενο, αλλά δεν υπήρχε η ποιοτική τελική επιλογή και η στιγμή που θα σήκωνε τους οπαδούς από το καρεκλάκι τους στην εξέδρα.

Αυτό συνέβη στο 56ο λεπτό για τους γηπεδούχους, αφού, από σέντρα του Μίτσελ, ο Έντουαρντ ανάμεσα από δύο αμυνόμενους κατάφερε να πάρει την κεφαλιά για να γράψει το 1-0 για το σύνολο του Χότζον. Η απάντηση των “λύκων” ήταν άμεση και ο Χουάνγκ Χι – Τσαν στο 65' ισοφάρισε με... τον ώμο μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέδρο Νέτο, με τον σκόρερ του 1-1 να έχει βρεθεί στο ματς μόλις για 6 λεπτά!

Η Πάλας δεν το άφησε να περάσει έτσι αυτό και κατάφερε στο 78' με τον Έζε να σκοράρει στο 78' από ωραία επαφή του Ματετά για να τον οδηγήσει σε θέση βολή, ενώ, το 3-1 διαμόρφωσε ο Έντουαρντ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 84' μετά από τρομερή ασίστ με τακουνιά από τον Έζε. Ο Ματέους Κούνια στις καθυστερήσεις απλά μείωσε στο τελικό 3-2 για το σύνολο του Ο'Νιλ.

Κώστας Ζάλιαρης