Ο Έβαν Φέργκιουσον μεγαλώνει ηλικιακά και... ποδοσφαιρικά με τις ευλογίες του Ντε Τζέρμπι (vid)

Είναι 18 ετών παιδί και ήδη έχει σκοράρει 13 φορές στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό επίπεδο, στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Φέργκιουσον πήρε μόνος του τη νίκη κόντρα στην τρομερή Νιούκαστλ, η οποία τον είδε να πετυχαίνει χατ-τρικ και να γεμίζει τη βραδιά του Σαββάτου με ευτυχία για τους “γλάρους”. Και ο Ντε Τζέρμπι, γνωρίζει πως έχει στα χέρια του έναν ποδοσφαιριστή που δεν αρκείται στο σκοράρισμα, αλλά μπορεί να γίνει παγκόσμιας κλάσης με όλη την συνεισφορά του.  



Ο Έβαν Φέργκιουσον μεγαλώνει ηλικιακά και... ποδοσφαιρικά με τις ευλογίες του Ντε Τζέρμπι (vid)

Ο νεαρός επιθετικός των “γλάρων” κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα τρεις φορές κόντρα στις “καρακάξες” στο Amex, με τις αντιδράσεις του να είναι τέτοιες που δείχνουν ότι εκείνος αντιλαμβάνεται πως απλά κάνει πολύ σωστά τη δουλειά του.

Ο 18χρονος Έβαν θα έχει να θυμάται τη νύχτα της 2ας Σεπτεμβρίου, όπου χάρη στα δικά του κατορθώματα κατεγράφη μόλις η δεύτερη μέρα στα χρονικά της Πρέμιερ Λιγκ όπου σημειώθηκαν τρία διαφορετικά χατ-τρικ στην ίδια matchday, λίγο μετά τους Χάαλαντ και Σον σε Σίτι και Τότεναμ.

Παράλληλα, ο Φέργκιουσον έγινε ο πρώτος μετά τον Σεσκ Φάμπρεγας ως μη Άγγλοι με συμμετοχή σε 10+ τέρματα στο κορυφαίο πρωτάθλημα, σε ηλικία μέχρι 18 ετών!

Ο ποδοσφαιριστής της Μπράιτον έχει ήδη 13 τέρματα στην Πρέμιερ και 4 ασίστ σε 33 εμφανίσεις στην κορυφαία Λίγκα και λογίζεται από τον Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι βασικότατο “γρανάζι” των σχεδίων του. Μάλιστα, ο Ιταλός κόουτς που έχει πάρει τη σκυτάλη από τον Πότερ και έχει ανεβάσει ακόμα πιο πολλά επίπεδα την Μπράιτον, σχολίασε λίγο μετά το ματς με την Νιούκαστλ:

“Δουλεύει τρομερά, πιστέψτε με. Μπορεί να γίνει εκ των κορυφαίων παικτών στον κόσμο κι όχι απλά στο σκοράρισμα, αλλά στη γενικότερη συνεισφορά του σε μια ομάδα. Μπορεί να γίνει πολύ σπουδαίος ποδοσφαιριστής”.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης