Θαυμάστε την Μπράιτον – «Τριάρα» στη Νιούκαστλ, με εκπληκτικό Έβαν Φέργκιουσον! (vids)

Εκπληκτική εμφάνιση και απολύτως δίκαιη νίκη της Μπράιτον απέναντι στη Νιούκαστλ, με τους «γλάρους» να επικρατούν με 3-1, χάρη στο πρώτο χατ-τρικ στην καριέρα του Έβαν Φέργκιουσον. «Μαγικό» ματς από τον 18χρονο, απόλυτη κυριαρχία των γηπεδούχων κόντρα στη Νιούκαστλ, που δεν προσαρμόστηκε ποτέ στις απαιτήσεις του ματς.



Θαυμάστε την Μπράιτον – «Τριάρα» στη Νιούκαστλ, με εκπληκτικό Έβαν Φέργκιουσον! (vids)

Είναι όμορφο να βλέπει κανείς την Μπράιτον. Σου αρέσει να την παρακολουθείς, δεν μπορείς να μην την παραδεχθείς. Εκπληκτικό ποδόσφαιρο, αξιέπαινη προσπάθεια για 90 λεπτά, εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα και μία χαρακτηριστική ευκολία ως προς τη δημιουργία ευκαιριών.

Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά που διέθετε απέναντι στη Νιούκαστλ και ήταν αρκετά για να επιστρέψει στις νίκες, να φτάσει τους εννέα βαθμούς και να αποδείξει πως η ήττα από τη Γουέστ Χαμ, μία εβδομάδα πριν, αποτέλεσε απλώς μία κακή παρένθεση.

Οι «γλάροι» ήταν κυρίαρχοι από την αρχή μέχρι το τέλος στη συνάντηση με τη Νιούκαστλ. «Γλίτωσαν» στο 2ο λεπτό σε μία προσπάθεια του Ίσακ, αλλά από εκεί και πέρα, επί της ουσίας δεν απειλήθηκαν ποτέ ξανά, μέχρι και το 92'.

Ο Μαρτς προειδοποίησε δις στο 5ο και το 10ο λεπτό, η Μπράιτον πίεσε πολύ και ανταμείφθηκε για τη λογική της στο 27’, όταν ο Έβαν Φέργκιουσον άνοιξε το σκορ. Ο Πόουπ έκανε λάθος σε απομάκρυνσή του, απέκρουσε την προσπάθεια του Μιτόμα, ασταθώς ένα σουτ του Γκίλμουρ, αλλά ο 18χρονος Φέργκιουσον τον τιμώρησε.

Από εκεί και πέρα, η Μπράιτον ήλεγξε πλήρως το ματς, είχε στιγμές αλλά όχι «κλασσική» ευκαιρία και πάτησε ξανά το «γκάζι», μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας στο ματς.

Ο Φέργκιουσον έκανε το 2-0 στο 65΄, με υπέροχο πλασέ εκτός περιοχής, για να έρθει ο ίδιος παίκτης και να καταγράψει το πρώτο χατ-τρικ της επαγγελματικής του καριέρας, με την ανδρική ομάδα της Μπράιτον.

Ευνοήθηκε από την αλλαγή πορεία της μπάλας και έκανε το 3-0 στο 70’, με την Μπράιτον να προβαίνει έπειτα σε αλλαγές και να κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο.

Το 3-0 έμεινε μέχρι το 92', ο Γουίλσον έβαλε απλώς το γκολ της... τιμής, οι «γλάροι» επικράτησαν πιο εύκολα από ό,τι οι ίδιοι θα περίμεναν και έστειλαν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, πως ακόμη και στην παρθενική τους εμφάνιση στην Ευρώπη, θα είναι άκρως ανταγωνιστικοί!

Δημήτρης Μανάκος