Μπορεί και χωρίς τον Φόστερ: Clean sheet σε επαγγελματική κατηγορία για τη Ρέξαμ, σχεδόν… 6000 ημέρες μετά!

Ο τελευταίος τερματοφύλακας της Ρέξαμ που κράτησε το «μηδέν» στη League Two είναι 53 ετών. Οι Ουαλοί τα κατάφεραν… επιτέλους μετά από 15 χρόνια. Η Ρέξαμ επέστρεψε και το πρώτο clean sheet της σε επαγγελματικές κατηγορίες, είναι επιτέλους γεγονός, στο ντέρμπι της 4ης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου!



 Μπορεί και χωρίς τον Φόστερ: Clean sheet σε επαγγελματική κατηγορία για τη Ρέξαμ, σχεδόν… 6000 ημέρες μετά!

Την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται φρόντισε να επιβεβαιώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η Ρέξαμ, η οποία επικράτησε με 1-0 της Τρανμίρ εκτός έδρας, ανέβηκε στην πρώτη εξάδα της League Two και παρέμεινε για πέμπτο διαδοχικό ματς δίχως ήττα σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Το εντυπωσιακό μάλιστα με την εκτός έδρας επικράτησή της, έγκειται στο «μηδέν» παθητικό. Διότι ναι μεν ο Χάιντεν άνοιξε το σκορ στο 57ο λεπτό, αλλά η αλήθεια είναι πως είχαμε 15 χρόνια να δούμε τη Ρέξαμ να τελειώνει ματς δίχως να δει την εστία της να παραβιάζεται, σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η πιο πρόσφατη αντίστοιχη περίπτωση έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2008, όταν και κέρδιζε με 1-0 τη Νοτς Κάουντι εντός έδρας. Τερματοφύλακάς της ήταν ο Γκάβιν Γουόρντ, ο οποίος σήμερα είναι… 53ων ετών, ενώ σκόρερ της ήταν ο Νιλ Ρόμπερτς, που τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει συμπληρώσει τα 45 του χρόνια.

Η Ρέξαμ τα κατάφερε και ο Μαρκ Χάουαρντ γίνεται ο πρώτος γκολκίπερ που το κατορθώνει, 15 χρόνια μετά. Μετά από 5.614 ημέρες, μετά από 802 εβδομάδες και 184 μήνες. Οι Ουαλοί είναι ξανά εδώ!

Δημήτρης Μανάκος