Η Μπράιτον στην Ελλάδα; Ας την θαυμάσουμε και ας παραδειγματιστούμε από αυτήν!

Είναι όμιλος… Champions League. Σίγουρα δεν είναι κάτι που να θυμίζει Europa League. Άγιαξ, Μαρσέιγ, Μπράιτον και ΑΕΚ, θα μπορούσαν όλες να βρίσκονται στα «αστέρια». Ναι, δεν ήταν τυχερή η ελληνική ομάδα. Αλλά η Ελλάδα… είναι, με την Μπράιτον να πρέπει να λειτουργήσει ως παράδειγμα προς μίμηση.



 Η Μπράιτον στην Ελλάδα; Ας την θαυμάσουμε και ας παραδειγματιστούμε από αυτήν!

Η Μπράιτον θα έρθει στην Ελλάδα. Έμελλε να συμβεί έτσι. Έμελλε η πρώτη φορά των «γλάρων» σε ευρωπαϊκή διοργάνωση να συνδυαστεί με ένα ταξίδι στη χώρα μας. Δεν το έχουν ξανακάνει. Δεν τους έχει ξανασυμβεί, πράγμα που φυσικά ισχύει και για τις αναμετρήσεις τους με τον Άγιαξ και τη Μαρσέιγ, την οποία έστειλε πάνω στην Μπράιτον ο Παναθηναϊκός.

Ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι θα αφιχθή στη χώρα μας και ο Έβαν Φέργκιουσον είναι ο μοναδικός παίκτης τους που βρέθηκε πρόσφατα εδώ για ποδοσφαιρική αναμέτρηση. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως οι Ιρλανδοί ήρθαν στην Ελλάδα και ηττήθηκαν με 2-1, στην πρώτη επίσημη συνάντηση της Εθνικής μας ομάδας στην OPAP Arena. Και ο σέντερ φορ της Μπράιτον αποτέλεσε φυσικά μέλος τους.

Από εκεί και πέρα, το γεγονός πως η Μπράιτον θα παίξει δύο φορές απέναντι στην ΑΕΚ, σημαίνει πως περισσότερος κόσμος από την Ελλάδα θα δει την ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι. Θα την θαυμάσει, θα αντικρίσει μία εντελώς διαφορετική λογική και έναν τρόπο μετάβασης από την άμυνα προς την επίθεση, που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί.

Η Μπράιτον ενδέχεται να αποκτήσει περισσότερες συμπάθειες στη χώρα μας από όσες έχει τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά το σημαντικότερο όλων είναι πως θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση. Δες πώς παίζει, προσπάθησε να αντιληφθείς πώς το έκανε. Δεν χρειάζεται μεγάλο budget για να δομηθεί σωστά ένα σύνολο.

Πλάνο απαιτεί. Σωστή νοοτροπία και μεταγραφές που μπορούν να υποστηρίξουν αυτό το πλάνο. Το αγωνιστικό του πράγματος περνά σε δεύτερη μοίρα. Είναι πολλά περισσότερα αυτά που μπορεί να πάρει η ΑΕΚ, αλλά και κάθε ελληνική ομάδα, βλέποντάς την!

Δημήτρης Μανάκος