Η Άστον Βίλα είναι πλέον μια καλοδουλεμένη μηχανή με γκολ, εμπνεύσεις και... αντιδράσεις (vid)

Έργο Ουνάι Έμερι. Μεταγραφές με την αύρα του κόουτς, αλλά και του Μόντσι που είναι κάτι περισσότερο από εξπέρ σε ό,τι αφορά τις τρομερά ποιοτικές προσθήκες στο ρόστερ. Ακόμα κι αν η έναρξη ήταν θεόστραβη, η Βίλα βρήκε τον τρόπο να βγει ξανά μπροστά. Οι “χωριάτες”, έχουν πλέον μια ομάδα για την οποία ο κόσμος της είναι απόλυτα υπερήφανος και αρχίζει να κάνει όνειρα!  



Η Άστον Βίλα είναι πλέον μια καλοδουλεμένη μηχανή με γκολ, εμπνεύσεις και... αντιδράσεις (vid)

Η Άστον Βίλα μετά την προ ολίγων μηνών επιτυχία της εξασφάλισης ευρωπαϊκής θέσης και της τρομερής βελτίωσης που κατέγραψε από την ημέρα που ο Έμερι ανέλαβε στη θέση του Στίβεν Τζέραρντ, έκανε εκκίνηση στο φετινό πρωτάθλημα με τρόπο που “τρόμαξε”. Και την ομάδα και τον κόσμο της. Ίσως να μην “ακούμπησε” καν τον Έμερι, που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον τις δυνατότητες αυτού του συνόλου που έχει στα χέρια του και τον τρόπο να βγάλει από τους ποδοσφαιριστές του τον καλύτερο εαυτό τους.

Το 5-1 από την Νιούκαστλ ήταν βαρύ. Πολύ. Απρόσμενο. Ακόμα κι αν όλοι γνωρίζουμε πλέον την δυναμική της ομάδας του Έντι Χάου, αυτό που υπέστη η Βίλα στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ, μόνο υπερηχητικό “χαστούκι” μπορεί να περιγραφεί.

Κι όμως, μάλλον ουδείς στον σύλλογο ανησύχησε. Ναι μεν ήρθε η “στραβή”, αλλά ίσως και να ήταν απαραίτητη. Γιατί από κάτι τέτοιοες αναποδιές, συνήθως επιστρέφει η στοχοπροσήλωση, η συγκέντρωση και γίνεται κάθε φορά η νέα προσπάθεια και μπαίνει... το τρένο στις ράγες.

 

 

Το 4-0 επί της Έβερτον που έχει τα δικά της προβλήματα, πρόσφερε θάρρος και χαμόγελα, τα οποία φυσικά... επεκτάθηκαν και έφτιαξαν σερί! Τρομερή πεντάρα δίχως απάντηση (5-0) απέναντι στην Χιμπέρνιαν εκτός έδρας για να βρίσκεται πλέον το κλαμπ του Μπέρμιγχαμ και τα δυο πόδια στους ομίλους του Europa Conference League, ενώ, το μεσημέρι της Κυριακής ήρθε και το 3-1 επί της Μπέρνλι του Κομπανί εκτός έδρας.

Ποδόσφαιρο με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση, με υπομονή, σύνεση και ορθές επιλογές, με ατομικές ενέργειες και εμπνεύσεις που πάντοτε είναι βοηθητικές και με παίκτες έτοιμους να βγουν μπροστά και να το πάρουν πάνω τους. Με τους ΜακΓκιν και Κας να πρωτοστατούν, τους Μπείλι και Τίλεμανς από κοντά, τους Γουότκινς (συμμετοχή σε 20 γκολ μέσα στο 2023) και Ντιαμπί στην επίθεση, αλλά και τον Νικολό Τζανιόλ που έκανε ντεμπούτο κόντρα στους “clarets”.

 

 

Η ομάδα του Έμερι είναι εκείνη με την δεύτερη καλύτερη συγκομιδή βαθμών στην Πρέμιερ Λιγκ μέσα στο 2023 έχοντας 49 πόντους έναντι των 62 της Μάντσεστερ Σίτι και είναι η ομάδα που διασκεδάζει τον κόσμο της με τ' αποτελέσματα που είναι... φουλ των γκολ. Άλλωστε, με τον Έμερι στον πάγκο σε 79 ματς πρωταθλήματος, οι “χωριάτες” δεν έχουν ούτε μια ισοπαλία δίχως τέρματα!

Και τώρα έρχονται νέες προκλήσεις. Μόλις ξεμπερδέψει με την Χιμπέρνιαν για τα ευρωπαϊκά προκριματικά μεσοβδόμαδα, η Βίλα θα επισκεφθεί το “Άνφιλντ” πριν από την διακοπή των πρωταθλημάτων για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης