Ο Ρόδρι στο 89' έσωσε τους βαθμούς και τον... κόπο του Χάαλαντ, άνετο πέρασμα για τη Βίλα (vids)

Ένα τεράστιο λάθος του Γουόκερ στο 85ο λεπτό λίγο έλειψε να πετάξει στα σκουπίδια όλη την τεράστια προσπάθεια που είχε κάνει η Σίτι και ο Χάαλαντ στο Bramall Lane, όμως, ένα ευθύβολο αριστερό σουτ του Γουόκερ στο 89' χάρισε στους “πολίτες” όλους τους βαθμούς με το τελικό 2-1 επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ! Με τρία τέρματα και γενικά άνετο απόγευμα, πέρασε η ευρω-Άστον Βίλα από την έδρα της Μπέρνλι (3-1) με τον Τζανιόλο να κάνει ντεμπούτο!



Ο Ρόδρι στο 89' έσωσε τους βαθμούς και τον... κόπο του Χάαλαντ, άνετο πέρασμα για τη Βίλα (vids)

Η Σίτι έκλεισε την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στα καρέ της και οι “λεπίδες” είτε φοβήθηκαν, είτε σεβάστηκαν υπερβολικά τους τρεμπλούχους, με αποτέλεσμα απλά να τους περιμένουν και να μην μπορούν να βγουν από τα καρέ τους. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα – που ως γνωστόν απουσιάζει λόγω της επέμβασης που έκανε στην μέση – έπρεπε να κάνει πολύ μεγάλη υπομονή για να βρει το γκολ, αφού αυτό που πέτυχε με τον Άκε δεν μέτρησε για οφσάιντ στον Ρόδρι.

Στο 27ο λεπτό ο Χάαλαντ κατάφερε παίζοντας με πλάτη να βρει τον επερχόμενο Άλβαρες στην περιοχή, το πλασέ του Αργεντινού όμως απομακρύνθηκε σε κόρνερ από τον Φόντρινγχαμ. Ο πορτιέρε της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στάθηκε τυχερός και στο 37ο λεπτό όταν βρέθηκε απέναντι από τον Χάαλαντ που ανέλαβε εκτέλεση πέναλτι κι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι! Ο Νορβηγός είχε εκνευριστεί και με τον τρόπο που τον επιτηρούσε και του έκανε την ζωή δύσκολη η αντίπαλη άμυνα. Η Σίτι είχε πλέον 70% επιτυχία στα πέναλτι (43/61), που είναι το μικρότερο ποσοστό από κάθε ομάδα που έχει εκτελέσει τουλάχιστον 30 φορές από την άσπρη βούλα σε θητεία ενός προπονητή.

Ο Χάαλαντ στο 51' έχασε κι άλλη μεγάλη ευκαιρία με δεξί πλασέ από γύρισμα του Γουόκερ μετά από ωραία κυκλοφορία, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ συνέχισε να παραμένει με όλα τα κορμιά πίσω από την μπάλα. Ο Ρόδρι στο 58' είδε ένα αριστερό σουτ να φεύγει δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 61' ο Φόντρινγχαμ ύψωσε το χέρι και σταμάτησε το πλασέ του Χάαλαντ! Ο Νορβηγός όσο εκνευριζόταν τόσο... φόρτωνε για να πάρει εκδίκηση και τελικά στο 63' από σέντρα του Γκρίλις, πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι για να κάνει το 1-0! Κι όμως, ένα λάθος του Γουόκερ στο 85' και η ολιγωρία ολόκληρης της άμυνας της Σίτι έφεραν από το πουθενά το 1-1! Ο Μπογκλ έγινε αποδέκτης της μπάλας από δεξιά και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Έντερσον για την ισοφάριση! Κι όμως, στο 89' ένα λάθος στην απέναντι περιοχή και ένα “ξερό” αριστερό σουτ του Ρόδρι διαμόρφωσαν το 2-1 για τους Πρωταθλητές που ήταν ... πολύ σκληροί για να “πεθάνουν”! 

 

 

 

 

H... ωραία κι Ευρωπαία Άστον Βίλα έπιασε στον ύπνο την Μπέρνλι και κατάφερε από το 8ο λεπτό να βρει τον δρόμο προς τ' αντίπαλα δίχτυα. Ο Γουότκινς έτρεξε στο χώρο για να πάρει την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα για να γυρίσει προς τον Κας κι εκείνος να γράψει το 1-0. Η ομάδα του Κομπανί πλήρωσε μια στιγμή αδυναμίας και εν συνεχεία επιχείρησε ν' ανεβάσει ρυθμούς, αλλά δέχθηκε ξανά γκολ, ξανά από τον ίδιο σκόρερ! Ο Κας στο 20ο λεπτό έκανε το 2-0 από γύρισμα του Ντιαμπί.

Η Βίλα είχε τον απόλυτο έλεγχο, είχε δύο τέρματα από νωρίς και ο κόσμος της στις εξέδρες των φιλοξενούμενων έκανε πάρτι. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι έδειχνε να είναι μια σκάλα πάνω από τους “clarets” και το προβάδισμα ήταν πέρα ως πέρα δίκαιο. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Μπέρνλι βγήκε... με το μαχαίρι στα δόντια, η Βίλα αισθάνθηκε τρομερή πίεση κι αμέσως ο Φόστερ με γυριστό σουτ από κεφαλιά πάσα του Ρόμπερτς μείωσε σε 2-1! Η Βίλα έπρεπε να κόψει τη φόρα της ομάδας του Κομπανί και το κατάφερε με κυνικό τρόπο, αφού στο 61' ο Ντιν από αριστερά βρήκε τον αμαρκάριστο Ντιαμπί που έγραψε το 3-1 για τους “χωριάτες” και προκάλεσε απογοήτευση στους “clarets” και το “Turf Moor”. Ντεμπούτο με το κλαμπ του Μπέρμιγχαμ έκανε και ο Νικολό Τζανιόλο στο δεύτερο μέρος και η Άστον Βίλα διαχειρίστηκε τα εναπομείναντα λεπτά δίχως ιδιαίτερα προβλήματα. 

Κώστας Ζάλιαρης