Μπάλντοκ vs Γκρίλις, part 5: Από τη League One και το ΜΚ Ντονς – Νοτς Κάουντι στο Σέφιλντ – Μάντσεστερ Σίτι!

Ήρθε και πάλι η ώρα που θα τεθούν αντιμέτωποι. Ο Τζακ Γκρίλις με τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Ο Τζορτζ Μπάλντοκ με τον Τζακ Γκρίλις. Ακριβώς 10 χρόνια μετά την πρώτη τους «μονομαχία». Το part 5 είναι έτοιμο να ξεκινήσει…



Μπάλντοκ vs Γκρίλις, part 5: Από τη League One και το ΜΚ Ντονς – Νοτς Κάουντι στο Σέφιλντ –  Μάντσεστερ Σίτι!

Στην αποστολή και την ενδεκάδα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για την αναμέτρηση απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι έχει επιστρέψει και επίσημα ο Τζορτζ Μπάλντοκ, τη στιγμή που οι «πολίτες» ξεκινούν με τον Τζακ Γκρίλις στο αρχικό σχήμα, για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική σε επίπεδο Premier League.

Και κάπως έτσι, η «ελληνο – αγγλική» μονομαχία αναβιώνει και πάλι. Δέκα χρόνια μετά την πρώτη φορά και μερικούς μήνες μετά την πιο πρόσφατη συνάντησή τους, στα ημιτελικά του FA Cup, το οποίο εν τέλει βάφτηκε «γαλάζιο».

Πρόκειται για την 9η διαφορετική περίπτωση που οι δύο ποδοσφαιριστές θα κληθούν να μαρκάρουν ο ένας τον άλλον. Πότε και υπό ποιες συνθήκες ήταν η πρώτη; Τη σεζόν 2013-14, όταν ο Μπάλντοκ έπαιζε με τη Μίλτον Κέινς Ντονς και ο Τζακ Γκρίλις φορούσε τη φανέλα της Νοτς Κάουντι, με αμφότερες να βρίσκονται στη League One.

Και στις δύο περιπτώσεις εκείνης της σεζόν, ο Μπάλντοκ ήταν ο νικητής με το ίδιο σκορ (3-1). Πέρασαν τρία χρόνια για να τους δούμε ξανά… απέναντι.

Και οι δύο επιβραβεύτηκαν για τις εμφανίσεις τους, και οι δύο ανέβηκαν μία κατηγορία, με τη Σέφιλντ να συναντά την Άστον Βίλα στην Championship, τη σεζόν 2017-18. Το 2-2 ήταν γεγονός, με την επόμενή τους συνάντηση, στην ίδια αγωνιστική περίοδο, να σηματοδοτεί και την πρώτη νίκη του Γκρίλις επί του Έλληνα διεθνή.

Ακολούθησαν αντίστοιχες «μονομαχίες» και στην Premier League, με τα ίδια club, πριν από μία τριετία, με τον Μπάλντοκ και τη Σέφιλντ να διατηρούν την εστία τους ανέπαφη, ενώ μία χρονιά μετά, το 2020-21, στην 2η αγωνιστική του κορυφαίου πρωταθλήματος, η Άστον Βίλα επικράτησε με 1-0.

Μεσολαβεί η μετακίνηση του Άγγλου στη Μάντσεστερ Σίτι, με το ρεκόρ των 100 εκατομμυρίων, η Σέφιλντ υποβιβάζεται και… χάνονται. Για να φτάσουμε εν έτει… 2023, προκειμένου να συναντηθούν και πάλι.

Σε τέταρτη διαφορετική διοργάνωση, ξανά στην Premier League, αλλά στο κορυφαίο δυνατό επίπεδο. Ο ένας με την αγαπημένη του ομάδα, με την οποία έχει βιώσει δύο υποβιβασμούς και ισάριθμες ανόδους, και ο άλλος με τη Σίτι, έχοντας κατακτήσει κάθε λογής τίτλο πέρυσι.

Και οι δύο τα κατάφεραν. Εκείνο το Μίλτον Κέινς Ντονς – Νοτς Κάουντι, το 2013, έγινε Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι, 10 χρόνια μετά. Σαν από… παραμύθι!

Δημήτρης Μανάκος