Τζάστιν Κλάιφερτ: Βασικός με ομάδα στην Πρέμιερ, 19 χρόνια μετά τον πατέρα του!

Για όσους το έχουν ξεχάσει, ναι, ο μεγάλος Πάτρικ Κλάιφερτ είχε περάσει για μια σεζόν και από την Πρέμιερ Λιγκ, φορώντας τη φανέλα της Νιούκαστλ! 19 χρόνια αργότερα, ο γιος του έκανε εμφάνιση στο αρχικό σχήμα ομάδας του κορυφαίου πρωταθλήματος!  



Τζάστιν Κλάιφερτ: Βασικός με ομάδα στην Πρέμιερ, 19 χρόνια μετά τον πατέρα του!

Ο Τζάστιν Κλάιφερτ μετακινήθηκε φέτος στην Μπόρνμουθ και το μεσημέρι του Σαββάτου στο δύσκολο παιχνίδι με αντίπαλο την Τότεναμ, βρέθηκε στην αρχική 11άδας της νέας ομάδας του.

Για πρώτη φορά στη μέχρι στιγμής παρουσία του στην Πρέμιερ, πήρε φανέλα βασικού και το έκανε 18 χρόνια και 363 ημέρες μετά τον πατέρα του!

Κι όμως, ο μεγάλος Πάτρικ Κλάιφερτ είχε περάσει από την Πρέμιερ και είχε βρεθεί για μια σεζόν στην Νιούκαστλ! Βέβαια, τότε έδειξε ότι τα καλά ποδοσφαιρικά του χρόνια είχαν περάσει, δεν κατάφερε να προκαλέσει αντίκτυπο, έστω και σε μικρότερο βαθμό από εκείνον που είχε σε Μπαρτσελόνα και Άγιαξ και έτσι, το καλοκαίρι του 2005 αποχώρησε από τις “καρακάξες”.

Είχε μετακινηθεί εκεί με ελεύθερη μεταγραφή έχοντας ολοκληρώσει τη συνεργασία τους με τους “μπλαουγκράνα”. Είχε υπογράψει για 1+2 χρόνια, όμως, η επέκταση συμβολαίου δεν χρειάστηκε να γίνει ποτέ.

Σκόραρε 9 φορές στην Πρέμιερ και 5 φορές σε 6 ματς στο τότε Κύπελλο UEFA, προτού φύγει για να παίξει στην Βαλένθια και την Αϊντχόφεν και Λιλ, προτού κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια του 2007.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης