Ο Αρεολά τα... έβγαζε όλα, η Γουέστ Χαμ τα έβαζε και η Μπράιτον ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος! (vids)

Ναι, χάνει και η Μπράιτον. Ναι, υπάρχει «γιατρικό» στην λογική που υιοθετεί στο παιχνίδι του ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι. Το ανακάλυψε ο Ντέιβιντ Μόγιες. Η Γουέστ Χαμ τα κατάφερε και πέρασε νικηφόρα από το «Άμεξ», επικρατώντας με 3-1. Τρομερός ο Μάικλ Αντόνιο, ξεχώρισε ξανά ο Γουόρντ Πράους, έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς ο Γκρος.



Ο Αρεολά τα... έβγαζε όλα, η Γουέστ Χαμ τα έβαζε και η Μπράιτον ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος! (vids)

Επρόκειτο δεδομένα για ένα από τα ματς της αγωνιστικής. Μία αναμέτρηση, άκρως χορταστική, με πολλές φάσεις εκατέρωθεν, τρομερό ρυθμό, ευκαιρίες και για τις δύο πλευρές και γκολ για αμφότερες. Είχαμε όμως και νικήτρια. Και αυτή είναι η Γουέστ Χαμ, η οποία αποτελεί την πρώτη ομάδα φέτος που καταφέρνει να κερδίσει την Μπράιτον, που μέχρι πρότινος, βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Φάνηκε εξαρχής πως τα «σφυριά» πατούν καλύτερα στο γήπεδο. Προειδοποίησαν στο 2ο λεπτό με τον Πακετά, είδαν τον Βερτμπρούγκεν να αντιδράς σωστά στο σουτ του Μάικλ Αντόνιο, αλλά στο 19ο λεπτό, η Μπράιτον δεν είχε απάντηση.

Ο Τζέιμς Γουόρντ Πράους άνοιξε το σκορ από κοντά και πανηγύρισε για πρώτη φορά στην καριέρα του με ομάδα διαφορετική της Σαουθάμπτον, σηματοδοτώντας το τρίτο προβάδισμα της Γουέστ Χαμ σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Η Μπράιτον επιχείρησε να βγει μπροστά, δεν μπόρεσε να μειώσει στο πρώτο μέρος και μπήκε αποφασισμένη στην επανάληψη για να τα καταφέρει. Ο Έβαν Φέργκιουσον νικήθηκε από τον Αρεολά στο 46΄, ενώ του σουτ του Μιτόμα στο 49’, κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

Και ενώ όλα έδειχναν πως δεν απέχουμε πολύ από το 1-1, η Γουέστ Χαμ βρήκε τον τρόπο να αυξήσει περαιτέρω το προβάδισμά της. Ο Μπόουεν έκανε το 2-0 στο 58’, ενώ τέσσερα λεπτά μετά, ένα διαγώνιο σουτ του Αντόνιο, ανέβασε και άλλο τον δείκτη του σκορ.

Το ματς έγινε «ροντέο», ο Ντε Τζέρμπι τους έριξε όλους μπροστά και αυτό έδωσε χώρο στη φιλοξενούμενη για να κάνει το παιχνίδι της. Βρέθηκε κοντά στο 4-0, αλλά η μπάλα σταμάτησε μετά από κόντρα στον Ντανκ στο δοκάρι, προτού έρθει ο Γκρος στο 81’ και μειώσει επιτέλους.

Η Μπράιτον το πάλεψε μέχρι τέλους, αλλά ο Αρεολά δεν άφηνε τη Γουέστ Χαμ να «λαβωθεί». Απέκρουσε σωτήρια ένα σουτ του Βέλτμαν, έκανε το ίδιο με ένα τελείωμα του Φέργκιουσον στο 92’, με την μπάλα να βρίσκει ξανά στο δοκάρι, το 3-1 διατηρήθηκε μέχρι τέλους και τα «σφυριά» επικράτησαν της Μπράιτον, για πρώτη φορά μετά από 12 αναμετρήσεις.

Δημήτρης Μανάκος