Η Γιουνάιτεντ επέστρεψε από την «κόλαση», σοκ για την Άρσεναλ κόντρα στην Φούλαμ των 10 παικτών!

Με τεράστια προσπάθεια στο “Ολντ Τράφορντ” και έχοντας βρεθεί πίσω στο σκορ με δυο γκολ στα πρώτα 4', η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβγαλε πολύ μεγάλη αντίδραση για να φτάσει στο υπέρ της 3-2. Μέσα από τα χέρια της η Άρσεναλ έχασε βαθμούς απέναντι στην Φούλαμ που έμεινε με 10 παίκτες από το 83' και ισοφάρισε στο 87' στο τελικό 2-2! Τεράστιο “διπλό” η Γουλβς με το 1-0 στο φινάλε κόντρα στην Έβερτον, στο 1-1 το Μπρέντφορντ – Κρίσταλ Πάλας.



Η Γιουνάιτεντ επέστρεψε από την «κόλαση», σοκ για την Άρσεναλ κόντρα στην Φούλαμ των 10 παικτών!

Μαν. Γιουνάιτεντ – Νότιγχαμ Φόρεστ 3-2

Η Γιουνάιτεντ προτού καλά – καλά πατήσει στον αγωνιστικό χώρο και οι οπαδοί της καθίσουν καλά στα καρεκλάκια των κερκίδων, βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-0 από την Νότιγχαμ Φόρεστ στο “Ολντ Τράφορντ”!

Ο Αγουονίγι στο 2ο λεπτό με σπριντ 50 μέτρων και τελείωμα που εξέθεσε τον Ονάνα άνοιξε το σκορ για να γίνει ο πρώτος μετά τον Κόλιμορ το 1995, που σκοράρει σε 7 διαδοχικά ματς Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Φόρεστ. Και δίχως να έχει προλάβει κανείς να ηρεμήσει από αυτή την εξέλιξη, ήρθε και ο Μπολί στο 4' να δώσει αέρα δυο τερμάτων στην ομάδα του Στιβ Κούπερ που έκανε... σοκαριστική έναρξη στην αναμέτρηση!

Η Γιουνάιτεντ έπρεπε να τρέξει για να σώσει το παιχνίδι, αλλά πάνω απ' όλα έπρεπε να ηρεμήσει. Κι αν μείωσε με τον Έρικσεν στο 17' έπειτα από ασίστ του Ράσφορντ προς τον Δανό, είδε τον Καζεμίρο λίγο πριν την ανάπαυλα μπροστά από την κενή εστία να κάνει κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα άουτ! Ο Βραζιλιάνος θα έπαιρνε το αίμα του πίσω με την έναρξη του δευτέρου μέρους, όταν με ένα κοντρόλ και τελείωμα έπειτα από κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο – που συμμετείχε και αργότερα δίνοντας την μπάλα στον “Κάζε” - έφερε το ματς στα ίσια στο 52ο λεπτό.

Ο σκόρερ δεν θα... χαριζόταν ξανά, με τους “κόκκινους διαβόλους” να διεκδικούν πλέον κανονικά, όλο το ματς. Ο Τεν Χαγκ έβαλε τον Λίντελοφ όταν αποφάσισε να βγάλει τον Βαράν, αποδεικνύοντας ότι δεν υπολογίζει πλέον τον Μαγκουάιρ και στο 67ο λεπτό η συνθήκη έγινε κάπως πιο ευνοϊκή για τους γηπεδούχους. Ο Τζο Γουόραλ είδε την κόκκινη κάρτα και η Γιουνάιτεντ έπρεπε πλέον να επενδύσει στο αριθμητικό πλεονέκτημα για την απόλυτη ανατροπή. Τελικά στο 76ο λεπτό ο Μπρούνο Φερνάντες από το σημείο του πέναλτι έγραψε το τελικό 3-2 και ολοκλήρωσε το πολύ μεγάλο come-back.

 

Άρσεναλ – Φούλαμ 2-2

Ήταν δεδομένο πως δεν θα αποτελέσει απλή υπόθεση το λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα στην Άρσεναλ και τη Φούλαμ, με τους «κανονιέρηδες» να υποδέχονται την ομάδα του Μάρκο Σίλβα και να μένουν στο 2-2, παρά το γεγονός πως αγωνίστηκαν με παίκτη παραπάνω για περισσότερα από 20 λεπτά.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Το ματς ξεκίνησε με τους χειρότερους δυνατούς οιωνούς για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα. Ασυνεννοησία στην κυκλοφορία της μπάλας, λάθος του Μπουκάγιο Σάκα, λανθασμένη τοποθέτηση του Μπεν Γουάιτ και προβάδισμα για τη φιλοξενούμενη, μετά από εκπληκτικό πλασέ του Περέιρα.

Με το πέρασμα του χρόνου, η Άρσεναλ προσπάθησε να βρει ρυθμό και η αλήθεια είναι πως το κατάφερε, εξαιτίας του Μπουκάγιο Σάκα. Αυτός ήταν ο κινητικότερος από όλους, αυτός αστόχησε σε κεφαλιά από κοντά στο 31ο λεπτό, ενώ από τον Άγγλο επιθετικό περνούσε κάθε λογής επίθεση για τη γηπεδούχο, με τις τελικές της προσπάθειες ωστόσο, να αποτελούν εύκολη λεία για τον Μπερντ Λένο.

Ο Γερμανός ανταπεξήλθε εξαιρετικά σε κάθε φάση που παρουσιαζόταν, με την Άρσεναλ να βρίσκεται πίσω στο σκορ στο φινάλε του πρώτου μέρους και να χρειάζεται ένα «ηλεκτροσόκ» για να… ξυπνήσει στην επανάληψη.

Ο Αρτέτα έκανε τις αλλαγές του, ο Φάμπιο Βιέιρα ήταν καταλυτικός, ο Έντι Ενκέτια έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα του και ο Ζιντσένκο συνέβαλλε σημαντικά στην κυκλοφορία της μπάλας.

Υπό αυτή τη συνθήκη, η Άρσεναλ ισοφάρισε στο 70ο λεπτό με πέναλτι του Σάκα, το οποίο κέρδισε ο Φάμπιο Βιέιρα, ενώ τρία λεπτά μετά, ο Μπάσεϊ έπεσε μέσα στην περιοχή, αλλά ο Τίρνι δεν σταμάτησε την αναμέτρηση.

Το ματς συνεχίστηκε και ο Έντι Ενκέτια βρήκε δίχτυα, με την Άρσεναλ να προηγείται στο 73’ και τη Φούλαμ να μένει με 10 παίκτες, όταν ο στόπερ της αποβλήθηκε στο 83’, με δεύτερη κίτρινη, για μαρκάρισμα στη μεσαία γραμμή.

Ακόμη και έτσι όμως, η Φούλαμ μπόρεσε να ανταπεξέλθει. Ισοφάρισε στο 87’ με τον Μπάσεϊ και απέσπασε έναν πολύ σημαντικό βαθμό από την Άρσεναλ, με τον Μπερντ Λένο να αποκρούει εξαιρετικά το πλασέ του Βιέιρα στην τελευταία φάση.

 

Έβερτον – Γουλβς 0-1

Η Έβερτον ήταν κάπως ανώτερη της Γουλβς, πίεζε ψηλά όπως έχει δείξει ότι έχει μάθει να το κάνει από την έναρξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου, όμως, οι δύο ομάδες απέτυχαν να φτιάξουν πολλές και καλές φάσεις για γκολ. Χαρακτηριστικό του πρώτου ημιχρόνου ήταν πως μόλις δυο τελικές κατεγράφησαν εντός στόχου, με τους “λύκους” κόντρα σε ό,τι είχαν δείξει μέχρι στιγμής, να μην μπορούν να φανούν απειλητικοί στο χορτάρι του “Γκούντισον Παρκ”.

Τα “ζαχαρωτά” στο δεύτερο μέρος έβγαλαν ακόμα περισσότερη ενέργεια, όμως, λίγο έλειψε να το πληρώσουν όταν ο Φάμπιο Σίλβα με τρομερό βολέ από σέντρα του Μπουένο σκόραρε, αλλά υπήρχε οφσάιντ στη φάση και η Γουλβς παρέμεινε στο μηδέν. Οι “λύκοι” άρχισαν ν' ανοίγουν το ματς και να μεταφέρεται η μπάλα αρκετά γρήγορα προς τις δύο περιοχές, με τον Πίκφορντ αρχικά να διώχνει μια εκτέλεση φάουλ του Νέτο και τον Σα ν' απομακρύνει μια προσπάθεια του Ντανζούμα. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ των φιλοξενούμενων αντέδρασε τρομερά και σε κεφαλιά του Ντουκουρέ λίγο αργότερα, με τον Σάσα Κάλαϊτζιτς στο 87ο λεπτό με ... τον ώμο να σκοράρει και να δίνει τεράστιο “τρίποντο” στην Γουλβς, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

Μπρέντφορντ – Κρίσταλ Πάλας 1-1

Εκπληκτικό ματς, τρομερός ρυθμός, φάσεις εκατέροθεν και στο φινάλε ισοπαλία. Μπρέντφορντ και Κρίσταλ Πάλας απέσπασαν από ένα βαθμό στη μεταξύ τους αναμέτρηση, με το σύνολο του Ρόι Χότζον να αποδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πως δεν αποτελεί εύκολη λεία για κανέναν αντίπαλο.

Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 18ο λεπτό από τον Σάντε, αλλά κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, με έναν ποδοσφαιριστή που δεν το συνηθίζει…

Ο αρχηγός των «αετών», ο Άντερσεν, ισοφάρισε στο 76’ και με το τελικό 1-1 αμφότερες συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στους 5 βαθμούς και την Πάλας να συγκεντρώνει έναν λιγότερο.

Κώστας Ζάλιαρης, Δημήτρης Μανάκος